Idén még 200 ember fog meghalni Magyarország útjain, legalábbis, ha folytatódik az év első hat hónapjára jellemző negatív tendencia. Ebben az időszakban ugyanis 211 ember vesztette életét közlekedési balesetben hazánk útjain, közölte honlapján a rendőrség, akik a napokban egy igazán elgondolkodtató és sokkoló videót is közzétettek.

Fiatalok, idősek, gyerekek

A számadatok mögött egyébként drámai történetek húzódnak. Az elmúlt időszakban fiatalok, idősek, gyermekek holtteste mellett kellett a rendőröknek helyszínelniük szinte minden egyes nap. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem egyszerű feladat

Nem egyszerű feladat ez. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan, amikor egy 7 éves gyermek 10 másodperc alatt szülők nélkül marad, vagy egy édesanya veszíti el a férjét és a gyermekét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tragédia az Árpád hídon

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt néhány napja a közutat versenypályának használó fiatalok miatt kellett meghalnia egy munkából, kerékpárral hazatartó férfinak az Árpád hídon. A balesetet okozó jármű vezetője több mint 140-el száguldozott a hídon.

Hiába küzdöttek az életéért

A 26 éves elgázolt kerékpáros súlyosan megsérült, több végtagja is leszakadt. A mentők mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, de a fiatal férfi végül a kórházban életét vesztette.

Elkerülhető lenne

A rendőrség szerint azonban ezeknek a tragédiáknak a többsége nagyobb odafigyeléssel, a szabályok betartásával elkerülhető lett volna, hiszen a közúti közlekedési balesetek túlnyomó része emberi hiba, mulasztás miatt következik be. A rendőrség statisztikája azt mutatja, hogy a balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségi jog meg nem adása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%).

Sokkoló számok

Ha elvonatkoztatunk a fent említett tragédiáktól és érzelmek nélkül a tényeket, a számadatokat nézzük, akkor az alábbi képet kapjuk. Az idei év első felében 6 383 személysérüléses közlekedési baleset történt Magyarországon, ebből 193 balesetben 211-en vesztették életüket. Ők már nem térhettek haza a családjukhoz.

Minden élet számít

Tény, hogy ez a számadat a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva alacsonyabb, de minden élet számít! 2010 első félévében 330 halálos áldozatot követeltek a hazánkban történt közlekedési balesetek. Pedig őket is hazavárták. Hiába. Ha az év első felének számait vesszük alapul, még kétszáz potenciális áldozat közlekedik közöttünk. „Ne Ön legyen a következő!” – írja honlapján a rendőrség.

Durva videó

A zsaruk egyébként a napokban közzétettek egy videót is, több, a közelmúltban történt halálos közúti balesetből készítettek egy montázst. A videó megrázó és egyben elgondolkodtató is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet