Megrázó képsorokat tett közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán. Több, a közelmúltban történt halálos közúti balesetből készítettek egy montázst. A videó megrázó és egyben elgondolkodtató is.

Súlyos balesetek történtek az elmúlt napokban a hazai utakon

Magyarországon számos tragikus kimenetelű közlekedési baleset történt az elmúlt időszakban. Nemrég egy ámokfutó Mercedes sofőrje valósággal letarolt budapesten egy szabályosan közlekedő kerékpárost, végül ütközött egy BMW-vel is. Pár nappal ezelőtt az M5-ös autópálya főváros felé vezető szakaszán történt halálos baleset, amiben hárman vesztették életüket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kerülheti el a sorsát, aki nem tartja be a szabályokat

A BRFK posztjában rámutat arra, hogy aki a saját szabályai szerint játszik, azzal jó eséllyel hasonló tragédia fog történni. Hogy mikor, azt persze nem lehet tudni, de csak idő kérdése. Mivel azonban az utakon mások is közlekednek, így nem csak az kerülhet veszélybe, aki felelőtlenül viselkedik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Más is az életével fizethet

“Mást is magaddal rántasz, akinek a te döntésed miatt esélye sincs cselekedni. Aki haza akart érni, de nem fog. És lehet te sem” – olvasható a bejegyzésben.

Ezért kell betartani a szabályokat

A közlekedési szabályok betartása kiemelten fontos, figyelmeztetnek számos alkalommal a rendőrök. Lehet a szabályokat szeretni, vagy nem szeretni, de azért kell azok figyelembe vételével közlekedni, mert emberi életeket menthetnek. A balesetek túlnyomó többsége emberi hiba miatt következik be.

A gyorshajtás különösen veszélyes

A halálos kimenetelű közúti balesetek jelentős százaléka a gyorshajtásra vezethető vissza. Éppen ezért nagyon fontos volna, hogy mindenki tartsa be a sebességhatárokat és a közlekedési szabályokat.

Ezt kérik a rendőrök

A zsaruk azt kérik, hogy mindenki vezessen tudatosan, higgadtan és figyelmesen. Azért kérik mindezt, hogy ne a véletlenen múljon az utakon közlekedők élete. A cél ugyanis az, hogy mindenki hazaérjen.

A BRKF videója

300 új traffipaxot helyeznek el Budapesten

Budapesten nagyjából ötször annyian szenvednek arányaiban halálos közlekedési balesetet, mint Bécsben. Közel 500-an haltak meg az utakon az elmúlt egy évtizedben a fővárosban. Ennek okán stratégiával rukkolt elő a BKK a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Ennek keretein belül 300 új traffipaxot fognak elhelyezni a városban.

Ez a cél

2030-ig szeretnék megfelezni a közúti közlekedés során bekövetkező tragikus halálesetek számát. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2050-re nullára lehetne redukálni ezt a számot. Ennek elérése érdekében készítette el a BKK Budapest Közlekedésbiztonsági stratégiáját.

Csökkenteni fogják a sebességhatárokat is

Budapest belvárosában mérsékelni fogják a maximális sebességhatárokat. Kétszer annyi lesz a 30 km/h-s zóna vagy a lakó-pihenő övezet, ahol legfeljebb 20 km/h-val lehet hajtani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Egy képkocka a BRFK által megosztott videóból – Forrás: BRFK