Egy családi házban ütött ki tűz Vecsésen. A tetőszerkezet szinte teljesen megsemmisült, mire a tűzoltók meg tudták fékezni a lángokat. A családnak vidéken kell meghúznia magát átmenetileg.

A tető 70%-a égett

Vecsésen a Bem utcában gyulladt ki egy családi ház tetőszerkezete. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A tűz továbbterjedését meg tudták fékezni a lánglovagok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Személyi sérülés nem történt

A családi házból sikerült mindenkinek épségben kimenekülnie. Egy pár lakott ott egy kilenc hónapos kisgyermekkel. A hírek szerint egyiküknek sem esett baja.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jelentős anyagi kár keletkezett

A tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. Ezt követően megkezdték az utómunkálatokat. Az épületben jelentős kár keletkezett a tűz következtében.

A környékbeliek azonnal segítettek

Amikor a környéken élők látták, hogy lángokba borult a tető, segítettek menteni az ingóságokat. A családi házban lakó nő egy Facebook-csoportban mondott köszönetet azoknak, akik valamilyen módon segítséget nyújtottak. Volt, aki a 9 hónapos gyermekre vigyázott és vigasztalta az út szélén.

Az egész ház odalett

Mire a tűzoltók meg tudták fékezni a lángokat, a nő elmondása szerint az egész ház odalett. Vélhetően elektromos hiba okozta a tüzet a tetőtérben.

Mindenkinek hálás a család

“Nagyon köszönjük, hálásak vagyunk Mindenkinek, csodálatos összefogást láttam idegenektől, ami könnyel telíti meg szemeinket” – írta a nő az egyik helyi Facebook-csoportban. A tető teljes egészében leégett, az oltás következtében pedig elázott a ház. A mennyezetet és a födémet el kell bontani.

Lakhatatlanná vált a ház

A tűz következtében átmeneti szállást kellett találnia a családnak. Az anya a lányával együtt vidéken húzza meg magát. A családfő maradt, és elkezdte a helyreállítási munkálatokat.

Erre volna szüksége a családnak

A családnak most munkaerőre lenne szüksége a bontáshoz, továbbá szakemberekre, hogy megkezdődhessen a helyreállítás. Ácsot, kőmvest, vízszerelőt, gázszerelőt és fűtésszerelőt keresnek. Idővel aztán burkolót és festőt is keresni fognak.

Ezek a lépések következnek most

Először a tető maradványait kell eltávolítani. Ha az ács munkálatoknak vége, akkor a belső bontás és helyreállítás következik. A munka felméréséhez azonban szakemberekre van szükség.

Így lehet segíteni a családnak

A családot pénzbeli felajánlásokkal lehet segíteni. Farkas-Volf Evelin számára lehet utalni a következő GIRO számlaszámra: 10400164-86767678-49501002. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció