A Kékvillogó is megírta, hogy halálra gázoltak a hétvégén egy fiatalembert Budapesten, az Árpád-hídon. Benjámint egy szalagkorlátot átszakító Mercedes ütötte el. A fiú édesanyja most szívszorító sorokkal búcsúzott szeretett fiától.

Így történt a baleset

Ahogyan arról portálunk is beszámolt a tragikus baleset július 1-én történt az Árpád híd előtt, a pesti oldalon: egy Mercedes sofőrje a padkára szaladt, ettől elvesztette uralmát a kocsija felett. A nagy sebességgel haladó kocsi ezért először áttörte a szalagkorlátot és egyenesen a kerékpárútra rohant, ahol elgázolta a békésen kerekező I. Benjámint, majd nekiment a mellette haladó BMW-nek, ami szintén kibillent az egyensúlyából, a két kocsi pedig hosszú tízmétereken keresztül pörgött irányíthatatlanul. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leszakadtak a végtagjai

A 26 éves elgázolt kerékpáros súlyosan megsérült, több végtagja is leszakadt. A mentők mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, de a fiatal férfi végül a kórházban életét vesztette. A felborult BMW sofőrje szintén súlyos sérüléseket szenvedett, a tűzoltók emelték ki a roncsból, majd azonnal kórházba szállították, a Mercedest vezető 33 éves B. Dániellel együtt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már a híd előtt gyorsított

A Mercedes még jóval a híd előtt kezdhetett gyorsításba. Úgy tudjuk ugyanis, hogy a Mercedes a Honvéd kórház környékén állt egy piros lámpánál, ami pont akkor váltott zöld jelzésre, amikor a BMW odaért, ami így elhaladt a Mercedes mellett – írja a Bors.

Verseny volt?

A Mercedes vezetője azért gyorsíthatott, hogy utolérje a másik kocsit. Azt egyelőre szakértők vizsgálják, hogy pontosan mi, illetve ki okozta a balesetet, ahogyan egyelőre még kérdéses, hogy a két kocsi versenyzett-e, avagy a BMW véletlenül volt rosszkor, rossz helyen. A rendőrség a felelősség megállapítása érdekében nyomozást indított.

Gyakorlott sofőr volt

Viszont az biztos, hogy a Mercedest vezető B. Dániel gyakorlott sofőrnek számított. A tuningolt Mercedes versenyzésre volt kialakítva, úgy tudjuk, korábban egy vidéki műhelyben alakították át, hogy gyorsasági versenyeken indulhassanak vele.

Legális versenyeken indult

Akik ismerik a vezetőjét, úgy tartják, jó sofőr volt, már idén is több legális versenyen indult az autóval, így azt gondolják, valami váratlan dolognak kellett történnie, ami közvetlenül a balesethez vezetett.

Méltó büntetést akarnak

Benjámin ismerősei, rokonai azt remélik, hogy a hatóság megállapítja, ki felel szerettük haláláért, és azt szeretnék, ha a vétkes méltó büntetést kapna. Az édesanyja a közösségi oldalon azt írta: „Az én majdnem 27 éves fiamat ölte meg ez a nyomorult. Egy szerető, összetartó, dolgos család vagyunk. Elvette a legdrágább kincsünket, mert ő gyorsulni akart. Csak épp vezetni nem tud”

Képtelenek beszélni

A gyászoló szülőket a Blikk is utolérte telefonon, ám szűkszavúan csak annyit üzentek, egyelőre képtelenek beszélni a történtekről. Benjámin egyébként fényes jövő elé nézett, három nyelven is beszélt, 3D-modellezőként dolgozott, videójátékokhoz, illetve filmekhez készítette kül- és beltéri helyszíneket. A rendőrség úgy tájékoztatása szerint a tragikus ügyben még nem hallgattak ki gyanúsítottként senkit, azt pedig vizsgálják, hogy a nagy sebességen túl, volt-e szó versenyzésről.

Tragédia Debrecenben

A 21 éves Mázló Attila január 7-én, Debrecen belvárosában ment az autójával, amikor egy milliárdoscsemete nagy sebességgel letarolta a felüljárón. A fiatalember szörnyethalt, a gázoló sértetlenül megúszta. Attila gyászoló édesanyja most szeretné felvenni a kapcsolatot Benjámin családjával. „Fél éve már átéltem azt a leírhatatlan fájdalmat a fiam értelmetlen elvesztése után, amit most nekik is kell. Ezért szeretném a szülőkkel felvenni a kapcsolatot, hogy segítsek nekik feldolgozni a gyászukat és támogassam őket, amiben csak lehet – mondta a Blikknek Agócs Anna, Attila édesanyja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó