Nem tudta már elviselni, hogy szülei állandóan a barátnőit kritizálják. Anyjával közösen ebédeltek, úgy tűnt, nem lesz baj. Aztán lett, méghozzá óriási. Az apa az alacsony mennyezetnek és saját szívósságának köszönhette, hogy végül életben maradt. Újranyitottuk egy megrázó ügy aktáját abból a kórból, amikor Magyarországon halálbüntetést kaptak az elvetemült gyilkosok.

Mindennek ára van

A Csőke család a Békés megyei Kétegyházán élt. Egy fiuk volt, György, aki húszas évei közepéig otthon élt, segített az állatok gondozásában és eljárt a téeszbe az apjával. Kisebb lopásokért többször büntetőjogi felelősségre vonták, ilyenkor gyakran az apja húzta ki őt a bajból. Anyagilag támogatták egyetlen fiukat, de ennek ára volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nőügyek és fokozódó gyűlölet

A szülők ugyanis mindenbe beleszóltak, legfőképpen fiuk nőügyei izgatta őket. Minden kapcsolatáról megvolt a véleményük, nem tetszett nekik az sem, hogy György „kirepül” a családi fészekből. A fiú egyre jobban gyűlölte szüleit. Aztán megismerkedett egy nála fiatalabb nővel, akinek házasságon kívüli gyereke volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudott szabadulni a szülői háztól

Össze is házasodtak, majd Csőkéék kétegyházi otthonába költöztek, de a feleség és anyósa képtelenek voltak elviselni egymást. Elköltöztek a szülőktől, de már késő volt, a házasság tönkrement. György pedig újra lopásokba keveredett, aztán azon kapta magát, hogy ismét a szülői házban kénytelen élni.

Favágás közben idegesítette fel az anyja

1966. október 26-án György édesapja a téeszbe ment dolgozni, míg a fiú és édesanyja otthon maradt. Együtt ebédeltek, aztán György fát vágott. Anyja is a kertben dolgozott, és megint szóba került a már oly sokat emlegetett házasság. Az anya ismét arról próbálta győzködni a fiát, hogy ne maradjon együtt azzal a nővel, akivel ekkor már nem is éltek együtt, mert pont a szülők miatt sokadszorra is összevesztek egymással.

Hogy ne fogjon gyanút

A vita odáig fajult, hogy György a kezében lévő fejszével hátulról kétszer éppen guggoló anyja nyakára sújtott, aki azonnal belehalt az ütésekbe. Fia ezután megpróbálta eltűntetni a holttestet, hogy amikor apja hazaér, ne fogjon gyanút. Amikor a családfő megérkezett, el is hitte, hogy felesége a szomszédba ment csigatésztát csinálni. Apa és fia együtt vacsoráztak, majd előbbi lefeküdt.

Ugyanazzal a baltával

György ekkor ugyanazzal a baltával rontott rá, mint amelyikkel anyját is megölte. Idősebb Csőke Györgynek ekkor azonban többször is óriási szerencséje volt, amely hatalmas élni akarással párosult. Először a balta akadt meg a mennyezet gerendájában, amely tompította a rá mért ütéseket. A szívós férfinek aztán sikerült eszméleténél maradnia, így megpróbálhatott menekülni.

Az ablakkeret akadályozta meg, hogy kétszeres gyilkos legyen

Végül az ablakon ugrott ki, és hiába várta lesben állva a fia, csak az ablakkeretet találta el a fejszével. Ettől függetlenül nem ifj. Csőke Györgyön múlt, hogy nem vált kétszeres gyilkossá, hiszen az ő szándéka az volt, hogy apjával is végezzen. Ez a vádemelésnél és aztán a megyei bíróságon fontos szempont volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvetemült és veszélyes a társadalomra

A Békés megyei bíróság figyelembe véve a vádlott büntetett előéletét, elvetemültségét, társadalmi veszélyességének súlyos fokát, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt halálra Ítélte. Csőke fellebbezése után a Legfelsőbb Bíróság az ítéletet 1967. április 17-én helyben hagyta, így az jogerőssé vált. Ifj. Csőke Györgyöt 1967. május 25-én a gyulai börtönben felakasztották.

Ezeket se hagyd ki:

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan.hu