Testi sértés vétsége, becsületsértés, kapcsolati erőszak, zaklatás. Ez „minden” amivel azt a borsodi tűzoltót gyanúsítják, aki a volt feleségét bántalmazta és zaklatta. Az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hallgatta ki a férfit, az ügy előzményei nagyon régre nyúlnak vissza.

A válás után mé együtt éltek

Az ügyészség közleménye szerint a megalapozott gyanú szerint a 45 éves férfi és felesége 2003 és 2020 októbere között – a 2019 szeptemberi válásukat követően is – együtt éltek az asszony előző kapcsolatából született fiával és közös gyermekükkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hosszú évek ótá bántalmazt a nőt

Az együttélés során többször alakult ki közöttük konfliktus, 2005-től előfordult, hogy a férj bántalmazta a feleségét. A külön költözést követően a férfi személyesen, telefonon és üzenetekkel is rendszeresen zaklatta, megveréssel, megöléssel fenyegette volt feleségét, és többször kérte, hogy rendezzék kapcsolatukat.

A költözés után is zaklatta a volt feleségét

Az elkövető a nő elutasítása ellenére többször megjelent annak lakóhelyén, és kiabálva a lakás ajtaját ütötte, felszólításra sem volt hajlandó távozni. Volt, hogy megütötte, megrúgta vagy lelökte volt feleségét a lépcsőn.

Távoltartásit kért a nő

A férfi agresszív, zaklató magatartása miatt a sértett többször rendőri intézkedést kért. A bíróság 2021 decemberében megelőző távoltartást rendelt el az elkövetővel szemben, amelyet – mivel a korábbiakat folytatta – 2022. január 31-én ismételten elrendelt.

Ez is érdekelhet:

A gyermekük jelenlétében fenyegette meg halálosan

2022 február elején a férfi kiskorú gyermekük jelenlétében azzal fenyegette a sértettet, hogy elvágja a nyakát és agyonszurkálja, amely agresszív magatartásával csak a helyszínre érkező rendőrök megjelenése után hagyott fel.

Letartóztatásáról döntöttek

A nyomozó ügyészség tanúként hallgatta ki a nőt, majd az elkövető soron kívüli előállításáról és őrizetének elrendeléséről rendelkezett. Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, majd indítványozta letartóztatásának elrendelését. A kényszerintézkedés elrendeléséről a Debreceni Járásbíróság pénteken döntött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels