Már tizedik napja tart az orosz-ukrán háború, ez idő alatt több tízezer ember menekült el Ukrajnából a háború borzalmai elől. Magyarországra is folyamatosan érkeznek a menedékkérők, a rendőrség tájékoztatása szerint pénteken 3203 menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon, ráadásul egy család elszakadt tagjainak is segítettek egymásra találni.

Pénteken is nagyon sok menekült érkezett Magyarországra

Az ukrajnai háború elől 2022. március 4-én 3203 ember, köztük 517 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 82 ember, köztük 51 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elszakadtak egymástól a családtagok

Egy Kijevből menekülő család tagjai nem tudtak ugyanarra a vonatra szállni, ráadásul a többiektől elszakadt fiatal nő mobilja is lemerült. A budapesti rendőrök segítségével pénteken a Nyugati pályaudvaron találtak ismét egymásra, számolt be róla a police.hu, a hatóság a megható pillanatokról egy felvételt is közzétett.

Itt a videó:

Egy idős férfit is szem elől tévesztettek a családtagjai

Egy Ukrajnából előző nap Budapestre érkezett, itt elszállásolt család akart tovább utazni Prágába 2022. március 2-án. A Nyugati pályaudvaron csomagjaikat pakolták ki a taxiból, amikor a 82 éves férfi elkeveredett mellőlük.

Nem beszélt magyarul a bácsi

Miután bejelentették az eltűnést, a Budapesti Rendőr-főkapitányság körözést adott ki, és azonnal keresni kezdték a magyarul nem beszélő bácsit.

Megtalálták, kórházba vitték

Az idős emberre március 3-án a 22. kerületben, az utcán találtak. A mentők kórházba vitték, ahonnan másnap családtagjaival együtt távozott.

Folyamatosan segít a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu videorészlet