Az Ukrajnában dúló háború emberek millióinak az életét forgatta fel egyik napról a másikra. Tízezrek kényszerültek arra, hogy maguk mögött hagyják mindenkünket, s csak a legfontossabbakat összecsomagolva elmeneküljenek a hazájukból. Vannak azonban olyanok, akik a földi pokol kellős közepén ragadtak, példának okán Danika és a családja, akik csak nagy nehézségek árán tudtak eljönni Kárpátaljáról.

Leukémiás a kisfiú

A családról a Vasárnapi Blikk számolt be, mint írják Danika, a kisfiú leukémiával küzd, speciális igényei miatt pedig nagyon körülményes lenne átszállítani Magyarországra, azonban, ha rosszabbra fordul a helyzet, akkor a család kénytelen lesz átjönni, bár azt nem tudják egyelőre, hogy hová. A kisfiúról a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány alapítvány is írt a közösségi oldalán, a frissítésből pedig kiderült, hogy Danikáék időközben át tudtak jönni Magyarországra, azonban segítségre van szükségük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kereskesszékbe került

Danikánál öt évvel ezelőtt diagnosztizálták a leukémiát, a kezelései pedig szinte azonnal megkezdődtek, azonban egyszer csak váratlanul epilepsziás rohamot kapot, akkor az intenzív osztályra került. Két hónapig volt kórházban, eszméletlenül, később pedig kiderült, agyvelőgyulladást kapott. A kisfiú azóta kerekesszékben éli a mindennapjait.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet:

Időközben átjöttek Magyarországra

“A kezelése nemrég fejeződött be, most rehabilitációra kellene mennünk, de a háborús helyzet miatt ez egyelőre várat magára. Félünk, már nagyon sokan elmentek faluból. Danika állapota miatt azonban mi nem merünk útnak indulni. A párommal, a gyermekével és a két fiammal élek együtt. Ha át akarnánk menni a határon, tartok tőle, hogy elszakítanának minket egymástól. Közben attól is rettegek, hogy a páromat besorozzák” – mondta a Vasárnapi Blikknek a kisfiú édesanyja, Gál Bettina, aki az interjú készültekor valószínűleg még nem sejtette, hogy napokon belül mégis kénytelenek lesznek átjönni Magyarországra.

Nagyon sokat küzdött

Az anyuka a portálnak azt is elmondta, Danika nagyon sokat küzdött azért, hogy életben maradjon. A nagydobronyi családnak pedig álmában nem jutott az eszébe, hogy az utóbbi évek nehézségeit még a háború kirobbanása is tovább tetézi majd.

Danika teljes ellátást igényel

“Danika teljes ellátást igényel, állandó gyógyszereket szed és pelenkáznom is kell. A későbbi rehabilitációs kezelései is megviselnek minket majd anyagilag, de most az a legfontosabb, hogy biztonságban indulhassunk útnak”- mesélte el a lapnak Bettina. A család most a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány-on keresztül kér segítséget, a további boldogulásuk reményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Danikáról itt lehet bővebben olvasni:

Danikát így lehet támogatni:

Banki átutalással az Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján.

  • Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)
  • IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000
  • SWIFT/BIC: OTPVHUHB
  • Közlemény: Danika009

Kiemelt kép: Illuszráció – Forrás: Freepik