Baleset miatt az 56A villamos helyett pótlóbusz járt a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton a Facebookon. A katasztrófavédelem közlése szerint egy mikrobusz ütközött össze egy villamossal az 1. kerületi Krisztina körúton. A műszaki mentésre a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltókat riasztották.

Egy fiatalember vezette a Fordot

A helyszínen a BudapestKönyéke.hu tudósítója is ott járt, aki elmondta, szombat délelőtt egy fiatalember haladt Ford Transit mikrobusszal az 1. kerületi Krisztina körúton a Széll Kálmán tér felé, majd a Déli pályaudvar mellett vissza akart fordulni az Erzsébet híd felé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni fotó:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A villamos elé kanyarodott

Sajnos a sofőr nem vette figyelembe a kihelyezett STOP táblát, valamint a visszapillantó tükörbe sem nézett, így a vele párhuzamosan érkező 56A villamos elé kanyarodott.

Fotó a helyszínről:

A mikrobusz nekicsapódott a gyalogos aluljáró falának

A szerelvény épp behaladt a megállóba, de még nem ment olyan lassan, így az ütközés elég nagy erejű volt: a mikrobusz nekicsapódott a gyalogos aluljáró falának, miközben kidöntött egy jelzőtáblát, még az oldalsó ablakai is kitörtek. A Ford vezetője először műszaki hibára hivatkozott, de később elismerte, hogy ő hibázott.

Helyszíni felvétel:

Egy utast kórházba vittek

A kezét megütötte, de a helyszínen maradt, egy utas a fedélzeten pedig szintén a kezét fájlalta, őt kivizsgálás céljából kórházba szállították a mentők. A fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a mikrobuszt, illetve a helyszínelés után lehúzták a Transitot az útról.

Pótlóbusz járt

Az 56A villamosok helyett egy órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek a Móricz Zsigmond körtér M és a Széll Kálmán tér M megálló között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: GK