Egyik pillanatról a másikra vesztette el 12 éves kisfiát egy erdélyi család. Tímár Áron edzés közben, a focipályán hirtelen összeesett, majd többé nem is tért magához. A gyermek édesapja elmondta, hogy a fájdalom, amit érez, kibírhatatlan.

Nem volt előjele

A kisfiú még november elején hunyt el az erdélyi Gyimesközéplokon. A tragédiának semmi előjele nem volt: Áron hazament az iskolából, megebédelt, majd boldogan indult edzésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az edzés végén rosszul lett

A tréning végén azonban rosszul lett, s összeesett a pályán. A mentősök egy órán át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életvidám, céltudatos kisfiú volt

Szerettei és ismerősei szerint Áron egy életvidám kisfiú volt, aki erősen küzdött az álmai megvalósításáért. Nagynénje, Hajnalka szerint már egészen kicsiként eldöntötte, hogy focista lesz, s nagy álma volt, hogy válogatott legyen. A család egy része már Magyarországon él, ám azonnal visszamentek Erdélybe, amikor hallották a tragédia hírét.

Felejthetetlen

„Áronkát nem lehet elfelejteni. Sajnálom, hogy a távolság miatt nem találkoztam vele többet, de vígasztal, hogy a családi érzelmi kötelék mindig is erős volt köztünk” – nyilatkozta Hajnalka, az elhunyt fiú nagynénje.

Sokan szerették Áront

Áron édesapja elmondta, hogy a fájdalmat nem lehet kibírni. Rengeteg részvétnyilvánító üzenetet kapott a kisfiú halála után: elmondása szerint nagyon jó érzés, hogy ennyien szerették a kis focistát. „Áron a mi szívünkben örökké élni fog. Egyelőre a szobájában is mindent úgy hagytunk, ahogy ő látta utoljára, jó darabig nem is változtatunk otthon semmin” – jelentette ki az édesapa.

Örökre velük marad

„Hiszem, hogy Áron örökre velünk marad. Nekem a halála óta egyszer jelent meg az álmomban. Biztos vagyok benne, hogy tényleg ő volt az, és nem csupán az agyamban történt a látogatása. Azt mondta, ‘szeretlek édesapám’, majd megpuszilt, azóta nem láttam” – mondta az édesapa a Blikk cikkében.

Tragédia Monoron

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy szörnyű tragédia történt Monoron. Egy labdarúgó mérkőzésen meghalt az egyesület egyik játékosa, Magócsi Zoltán. A férfi életéért csaknem egy órán át küzdöttek, ám sajnos már nem lehetett megmenteni. Zoltán a gyepen hunyt el, halála sokkolta mindenkit, a szemtanúk és a gyászolók érhető okoknál fogva azóta sem tértek magukhoz.

Játék közben esett össze

„Négy méterre történt tőlem… Zoltán játék közben összeesett, a közelben lévő játékostársával együtt azonnal mentem segíteni. Lenyelte a nyelvét, próbáltuk kihúzni, ami sikerült is. A többiek is odajöttek, a kapusunk, Dr. Gyarmathy Miklós, aki gyógyszerész, megpróbálkozott az újraélesztéssel, miközben hívtuk a mentőket” – nyilatkozta az egyik csapattárs. 

Ötvenen túl is focizott

Zoltán Monoron kezdett annak idején játszani és az ötvenen túl is az együttes színeiben focizott. „Magó az utánpótlásunknál kezdte el a labdarúgást, majd szorgalmas játékával az NB III-as csapatunkkal ért el szép sikereket. Később az öregfiúkat erősítette, majd az idei évtől old boys együttesünket” – állt a klub közleményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.