A rendőrség megosztotta a nyilvánossággal azt a videófelvételt, amely a hétfői üldözés és lövöldözés perceit mutatja meg egy rendőrségi autó fedélzeti kamerájából. A történtekkel kapcsolatban három rendőr is megszólalt, egyikük elmondta: amikor lőttek rájuk, az is átfutott az agyán, hogy szeretné még látni az anyukáját.

Menekülő furgon

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy hétfőn reggel lövések zaját lehetett hallani az M5-ös Budapestre bevezető szakaszán. Mint kiderült: a rendőrök elől menekült egy furgon.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rálőttek a rendőrökre

A szemtanúk szerint a furgonból többször rálőttek a rendőrök autójára. Az egyenruhások végül a Nagykőrösi úti használt cikk piacnál, ismertebb nevén az ecseri piacnál tudták megállítani a gépjárművet. A menekülő kocsi egy furgon volt, iraki embercsempészek autója. Nem akartak megállni az M5-ös autópályán, sokáig menekültek a rendőrök elől, aztán amikor a nagy dugó miatt sarokba szorultak, kiugrottak az autóból, lőni kezdtek a rendőrökre, és elfutottak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Folytatódott a hajsza

A budapesti rendőrök lezárták a területet, a helyszínre kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket küldtek. A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, végül ők kapták el a feltételezett elkövetőket Kispesten.

Az üldözés percei

A rendőrség közösségi oldalára csütörtökön került fel az a videófelvétel, amely az üldözés és a lövöldözés perceit mutatja egy rendőrségi autó fedélzeti kamerájából.

Döbbenetes felvételek

Forrás: police.hu

Higgadt rendőrök

A felvételből kiderül: a rendőrök nyugodt hangon mondják a kollégáknak a rádióban, hogy az elkövetők háromszor a levegőbe lőttek, majd rájuk is lövéseket adtak le.

Drámai részletek

Egy másik videóban három rendőr mondja el részletesen, hogyan üldözték a bűnözőket, miközben életveszélyben voltak. Egy fiatal rendőrnő két társával vette üldözőbe az embercsempészeket.

Megszólaltak a rendőrök

Forrás: police.hu

Szerencsére senki sem sérült meg

Az üldözés és a lövöldözés során senki nem sérült meg. A furgonban huszonegy menekültet találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lövöldözésről nyilatkozó egyik rendőr. Fotó: police.hu.