Szörnyű tragédiáról számolt be szeptember 3-án a Monor Labdarúgás Facebook oldala. A posztjuk tanúsága szerint meghalt a mérkőzésen az egyesület egyik labdarúgója, Magócsi Zoltán. A férfi életéért csaknem egy órán át küzdöttek, ám sajnos már nem lehetett megmenteni. Zoltán a gyepen hunyt el, halála sokkolta mindenkit, a szemtanúk és a gyászolók érhető okoknál fogva azóta sem tértek magukhoz.

Monoron kezdte

Zoltán Monoron kezdett annak idején játszani és az ötvenen túl is az együttes színeiben focizott. „Magó az utánpótlásunknál kezdte el a labdarúgást, majd szorgalmas játékával az NB III-as csapatunkkal ért el szép sikereket. Később az öregfiúkat erősítette, majd az idei évtől old boys együttesünket. A Monori Sportegyesület minden tagja osztozik a család gyászában” – olvasható a klub közleményében.

Kapcsolódó:

Meccs közben összeesett és meghalt egy labdarúgó a monori focipályán

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon rendes ember volt

A Blikknek Zoltán halála kapcsán megszólalt az egyik helybéli, aki elmondta, hogy az egy gyermekes édesapa nagyon alázatos, rendes ember volt. „A meccset megelőzően minden orvosi vizsgálaton megfelelt, csak találgatni tudunk, mi okozta ezt a szörnyű csapástA Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közel egy órán át küzdöttek érte

A focista életéért hiába küzdöttek a hazai és a vendégjátékosok, majd a kiérkező mentősök. Halászi Ferenc, a csepeli együttes tulajdonosa, csapatkapitánya testközelből látta a felfoghatatlan tragédiát.

Játék közben esett össze

„Négy méterre történt tőlem… Zoltán játék közben összeesett, a közelben lévő játékostársával együtt azonnal mentem segíteni. Lenyelte a nyelvét, próbáltuk kihúzni, ami sikerült is. A többiek is odajöttek, a kapusunk, Dr. Gyarmathy Miklós, aki gyógyszerész, megpróbálkozott az újraélesztéssel, miközben hívtuk a mentőket. Hamar kiértek, az egyikük ráadásul együtt focizott korábban Zoltánnal… Közel 50 percig küzdött mindenki az életéért, de sajnos már nem sikerült megmenteni” – emlékezett vissza a hazaiak futballistája. A focista halálának oka egyelőre ismeretlen.

„Négy méterre történt tőlem… Zoltán játék közben összeesett, a közelben lévő játékostársával együtt azonnal mentem segíteni. Lenyelte a nyelvét, próbáltuk kihúzni, ami sikerült is. A többiek is odajöttek, a kapusunk, Dr. Gyarmathy Miklós, aki gyógyszerész, megpróbálkozott az újraélesztéssel, miközben hívtuk a mentőket. Hamar kiértek, az egyikük ráadásul együtt focizott korábban Zoltánnal… Közel 50 percig küzdött mindenki az életéért, de sajnos már nem sikerült megmenteni” – emlékezett vissza a hazaiak futballistája. Zoltán halálának oka egyelőre ismeretlen.

Egy fiatal focista leukémiában halt meg

Amint azt a Kékvillogó is megírta tragikus hírről számolt be a közösségi oldalán a Nyergesújfalu SE. A szeptember 2-i posztjukból ugyanis kiderül, meghalt a csapat 25 éves labdarúgója, Lakatos Szilárd.

Nem tudta legyőzni a gyilkos kórt

“Mély megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy kapusunk 1 éves küzdelem után nem tudta legyőzni a gyilkos kórt.” – írta bejegyzésében a csapat. Szilárd mindössze 25 éves volt, azonban már hosszú ideje küzdött betegségével a leukémiával.

Tavaly diagnosztizálták

Mint írják a fiatal tehetségnél 2021 augusztusában diagnosztizálták az AML-t (akut mieloid leukémi). Ezt követően tavaly ősszel őssejt-transzplantáción esett át.

Mindent megtettek

Az orvosok és persze a család is mindent megtettek Szilárd gyógyulásáért, de sajnos kevésnek bizonyult a közös összefogás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

További részletek a fiatal focista halálával kapcsolatban itt:

Tragédia: leukémiában meghalt a tehetséges magyar focista, mindössze 25 éves volt

Kiemelt kép: Magócsi Zoltán – Forrás: Monor Labdarúgás, Facebook