Tragikus hírről számolt be a közösségi oldalán a Nyergesújfalu SE. A szeptember 2-i posztjukból ugyanis kiderül, meghalt a csapat 25 éves labdarúgója, Lakatos Szilárd.

Nem tudta legyőzni a gyilkos kórt

“Mély megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy kapusunk 1 éves küzdelem után nem tudta legyőzni a gyilkos kórt.” – kezdi bejegyzését a csapat. Szilárd mindössze 25 éves volt, azonban már hosszú ideje küzdött betegségével a leukémiával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tavaly diagnosztizálták

Mint írják a fiatal tehetségnél 2021 augusztusában diagnosztizálták az AML-t (akut mieloid leukémi). Ezt követően tavaly ősszel őssejt-transzplantáción esett át.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindent megtettek

Az orvosok és persze a család is mindent megtettek Szilárd gyógyulásáért, de sajnos kevésnek bizonyult a közös összefogás.

Gyászolja a labdarúgó társadalom

“Lakatos Szilárdot gyászolja a labdarúgó társadalom. Többek közt gyászolja Lábatlan, Esztergom, Zsámbék, Nyergesújfalu egyesületei, ahol Duracell játékosként pályára lépett. Isten Veled Dura!!” – zárták soraikat egy következő bejegyzésből pedig így fogalmaznak:

Egyperces gyásszünet

“Ezen a hétvégén Lakatos Szilárd emlékére és tiszteletére, a MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság Versenybizottsága, a versenyrendszerébe tartozó összes mérkőzés előtt egyperces gyászszünet megtartását rendelte el.”

Tavaly nyáron Tarr Andráshida SC focicsapat tehetsége halt meg

Amint azt a Kékvillogó is megírta tavaly nyáron meghalt a 18 éves Hegedűs Viktor, aki minden előzmény nélkül rosszul lett a pályán, összeesett és meghalt.

Hiába próbálták újraéleszteni

Ahogyan akkor arról beszámoltunk a fiatal focistát a társai kezdték el újraéleszteni: a sportkomplexum rendelkezett defibrillátorral, amit szintén használtak és az időközben értesített mentők a kiérkezésig segítséget is adtak ehhez, majd a helyszínre érkezve már ők küzdöttek hosszú ideig a fiatal játékos életéért.

Feladta a küzdelmet

A fiatal játékos szervezete azonban feladta a küzdelmet. Hegedüs Viktor Marcell a szezon során tíz alkalommal szerepelt a felnőtt együttesben, a regionális, Észak-nyugati bajnokságban szereplő U19-es együttesnek pedig alapembere volt.

Feldolgozhatatlan

“A mentők kiérkezését követően hosszú ideig küzdöttek játékosunk életéért, de sajnos már nem tudták megmenteni. Hegedüs Viktor Marcell személyében egy tehetséges játékost, csapatembert, barátot veszítettünk el. Hiányát nehéz lesz feldolgozni nem csak a családjának, hanem az Andráshida SC minden tagjának. Szeretnénk fájó szívvel részvétünket kifejezni a családnak! Nyugodj békében Viktor!” – írta akkor közleményében az egyesület. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Szörnyű tragédia: a pályán lett rosszul, összeesett és meghalt a fiatal magyar focista

Kiemelt kép: Lakatos Szilárd – Forrás: Nyergesújfalu SE