Szörnyű tragédia rázta meg a Tarr Andráshida SC focicsapatát, ugyanis az egyik játékosuk, a 18 éves Hegedűs Viktor minden előzmény nélkül rosszul lett a pályán, összeesett és meghalt.

Tragédia

Az egyesület az éjszakai órákban tett közzé egy szívszorító posztot, melyben a fiatal játékostól búcsúznak. A tragédia a pályán történt, amikor a a megyei bajnokságot megnyert, és az NB III-ba visszajutott Tarr Andráshida SC az edzését tartotta, írja a zaol.hu.

Hiába próbálták újraéleszteni

A lap tájékoztatása szerint a fiatal focistát a társai kezdték el újraéleszteni, mint írják a sportkomplexum rendelkezik defibrillátorral, amit szintén használtak és az időközben értesített mentők a kiérkezésig segítséget is adtak ehhez, majd a helyszínre érkezve már ők küzdöttek hosszú ideig a fiatal játékos életéért. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Feladta a küzdelmet

A fiatal játékos szervezete azonban feladta a küzdelmet. A lap elérte a Tarr Andráshida SC elnökét, Soós Zoltánt, aki megrendülten erősítette meg a szörnyű hírt.

A csapat alapembere volt

Hegedüs Viktor Marcell a szezon során tíz alkalommal szerepelt a felnőtt együttesben, a regionális, Észak-nyugati bajnokságban szereplő U19-es együttesnek pedig alapembere volt.

Minden előjel nélkül

„Szörnyű és felfoghatatlan tragédia rázta meg klubunkat. Június 21-én az Andráshidai Sportcentrumban edzett az NB III-as bajnokságra készülő játékoskerete. Az edzés második felében a 18 éves Hegedüs Viktor Marcell, minden előjel nélkül összeesett és elvesztette az eszméletét. A játékostársak és az edző azonnal a fiatal játékos segítségére sietett és  megpróbálták stabil állapotba hozni. Közben telefonon a mentőszolgálat irányításával elkezdték az újraélesztését, szívmasszázs és defibrillátor segítségével.”

Feldolgozhatatlan

„A mentők kiérkezését követően hosszú ideig küzdöttek játékosunk életéért, de sajnos már nem tudták megmenteni. Hegedüs Viktor Marcell személyében egy tehetséges játékost, csapatembert, barátot veszítettünk el. Hiányát nehéz lesz feldolgozni nem csak a családjának, hanem az Andráshida SC minden tagjának. Szeretnénk fájó szívvel részvétünket kifejezni a családnak! Nyugodj békében Viktor!” – írja közleményében az egyesület.

Ő volt a tehetséges, fiatal játékos:

Christian Eriksen esete

A tragédia kapcsán akarva akaratlanul is felidéződnek a pár nappal ezelőtt szörnyű események, melynek során a belga foci-válogatott tagja, Christian Eriksen lett rosszul a pályán. Mint ismert a 2021-es Európa-bajnokságon részt vevő dán válogatott tagja egy bedobásnál lett rosszul a pályán, a szíve öt percre leállt, ám végül sikerült megmenteni az életét, társai gyors reakciójának és az azonnali segítségnek hála. Eriksen azóta már jobban van, a kórházból is kiengedték. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hegedüs Viktor Marcell – Forrás: Tarr Andráshida SC