Hétfőn, kora délután kapták a bejelentést a rendőrök, hogy egy 6 éves kisfiút találtak Gárdonyban, a Velencei-tó vízében, aki a part közelében próbált segítséget kérni, mert eltűnt az édesapja.

Vízibiciklit béreltek

Az eset kapcsán a Fejér megyei hírlap azt írja, hogy apa és fia vízibiciklit béreltek, majd behajtottak a tóba, ezt követően pedig vízbe ugrottak. Azonban az ugrás után a 43 éves budapesti férfi nem jött fel a víz alól. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Még mindig keresik

Az eltűnt férfit a Velencei-tavi Speciális Kutató-mentők azóta is nagy erőkkel keresik, kedden közzétett Facebook bejegyzésükben azonban tudatták, a keresés eddig eredménytelen volt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Alacsony a tó vízállása

„A Velencei tó vízállása igen alacsony. A tegnapi nap folyamán Gárdonynál eltűnt ember felkutatásában vettünk részt 4 fővel, szonárral, a kutatás eredménytelen volt. A vízállás a parttól 2-300 méterre max: 130 centi volt, a meder iszapos” – írják.

Itt a teljes poszt:

Tavaly a kenujával borult a Velencei tóba egy férfi

Itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk róla még tavaly augusztusban, hogy a vízbe borult egy férfi a kenujával a Velencei-tón akit aztán a rendőrök mentettek ki a vízből és sérülésmentesen a partra is szállították.

Szörfösök is bajba kerültek

Szintén tavaly nyáron számoltunk be róla, hogy a vízirendőrök 2020. július 10-én délután a Velencei-tó, Nagy-tisztás elnevezésű vízterületén lettek figyelmesek három integető szörfösre, akik a rendőröktől kértek segítséget. 

Megváltozott szélirány

A három bajba jutott személy közül egy 20 éves miskolci férfi elmondta, hogy a megváltozott szélirány miatt nem tudtak önerőből biztonságba partra jutni, ezért kértek segítséget a vízirendészeti körzeti megbízottaktól. Az egyenruhások a három személyt szolgálati kisgéphajójukba segítették és a sporteszközökkel együtt biztonságban az agárdi kikötőbe vitték őket, írtuk meg akkor.

Pár hete a Balatonon volt szükség segítsége

Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta egy bajba jutott pároson segítettek a siófoki vízirendőrök. A bajba jutott férfi és nő elmondták, hogy elektromos hajójuk akkumulátora lemerült, és önerőből pedig nem tudnak biztonságosan kikötni.

Segítséget kértek

A siófoki vízirendőrök 2021. június 5-én 15 óra 40 perckor az Balatonlelle előtti vízterületen járőrözve észlelték, hogy egy kishajóból a segítségüket kérik. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Épségben kivontatták őket

Az egyenruhások a 49 éves pécsi nőt, és a 42 éves budapesti férfit a kishajóval együtt épségben a balatonlellei kikötőbe vontatták, írta meg akkor a police.hu.

Kiemelt kép: Velencei tó