A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat egy 55 éves férfi ellen, aki nyáron felgyújtotta egy hajléktalan férfi kötését. A férfi nemrég belehalt sérüléseibe. A gyújtogató ősszel is felgyújtott valakit, második áldozata súlyosan megsérült.

Nyáron gyújtotta fel a kötéseket

A rendelkezésre álló adatok alapján augusztusban tettek bejelentést a rendőrségre, hogy egy ismeretlen személy öngyújtóval meggyújtotta egy 63 éves lakcím nélküli férfi lábán lévő – korábbi sérülésekből származó – kötéseket. A férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett és a kórházi ellátás ellenére 2022 októberében meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az égési sérülések okozták a halálát

A rendőrség közlése szerint a beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemények, adatgyűjtések, kihallgatások alapján bebizonyosodott, hogy a sértett halála összefügg az okozott égési sérülésekkel.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy másik férfit is felgyújtott

Hasonló eset történt 2022 októberében a szombathelyi vásárcsarnok környékén is. Egy férfi részegségénél fogva magatehetetlenül feküdt az utcán, amikor egy ismeretlen elkövető a ruházatát égésgyorsító folyadékkal leöntötte, majd azt meggyújtotta. A 60 éves fedél nélküli férfit kórházba vitték, 8 napon túl gyógyuló súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Beismerte tettét

A nyomozók látókörébe ismét az 55 éves lakcím nélküli férfi került. A halált okozó testi sértés bűntett és más bűncselekmények elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható férfi a cselekmények elkövetését kihallgatása során elismerte. Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Élete végéig börtönben maradhat

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, két hajléktalan férfi összeveszett, majd egyikük éghető folyadékot locsolt az ismerősére és felgyújtotta Budapesten. A gyújtogatóra 25 év börtönt kért az ügyészség.

Egy pénztárcán vesztek össze

A későbbi áldozat, az 52 éves férfi az egyik nyári nap talált egy elveszített pénztárcát, benne a tulajdonos személyes irataival és telefonszámával. A férfi a telefonszámot N. István telefonjával felhívta, majd visszaszolgáltatta a tárcát a tulajdonosának. A férfi 10 ezer forint jutalmat kapott érte, a pénzt pedig elköltötte.

Összevesztek a pénzen

N. István az esti órákban ismét meglátogatta a későbbi áldozatát a kiserdőben. Összevesztek, és a vita egyik tárgya az volt, hogy a férfi nem részesült a pénzjutalomból, ezután összevesztek, majd N. István felgyújtotta „szomszédját”.

Meghalt a kórházban

A megégett férfi a kórházba szállításakor még életben volt, azonban a testfelszínének 92%-át érintő III-IV. fokú égési sérülések elszenvedése okán két nappal később, az intenzív kórházi kezelés ellenére életét veszítette.

Korábban is gyilkolt

N. Istvánnak nemcsak ez az egy gyilkosság szárad a lelkén.  Jó harminc évvel ezelőtt ugyanis már egyszer életfogytiglanra ítélték egy rendőr és egy civil megöléséért. A 2008-as gyilkosságot a feltételes szabadságra bocsátásának a próbaideje alatt követte el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a korábbi gyújtogatásról készült helyszíni felvétel – Forrás: police.hu