Élete végéig börtönben maradhat az a hajléktalan, aki felgyújtotta „szomszédját” a Kútvölgyi úton. A két férfi 10 ezer forinton veszett össze.

Hajléktalanként élt

A férfi hajléktalanként élt Budapesten, ahol nappal gépkocsival járta a várost, az éjszakákat pedig a parkolókban leállított gépkocsijában töltötte. N. István többször is a Kútvölgyi úton lévő egyik parkolóban aludt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt élt a hajléktalan

Összejárt a „szomszéd” hajléktalannal

Ennek a parkolónak a túloldalán, egy erdős területen felvert sátorban lakott a szintén hajléktalan 52 éves férfi, akivel megismerkedett és rendszeresen összejárt.

Talált egy pénztárcát

Az 52 éves férfi az egyik nyári nap talált egy elveszített pénztárcát, benne a tulajdonos személyes irataival és telefonszámával. A férfi a telefonszámot N. István telefonjával felhívta, majd visszaszolgáltatta a tárcát a tulajdonosának. A férfi 10 ezer forint jutalmat kapott érte, a pénzt pedig elköltötte.

Összevesztek a pénzen

N. István az esti órákban ismét meglátogatta a későbbi áldozatát a kiserdőben. Összevesztek, és a vita egyik tárgya az volt, hogy a férfi nem részesült a pénzjutalomból.

Felgyújtotta ismerősét

A szóváltás során a két férfi összeverekedett, majd ezt követően N. István éghető folyadékot locsolt az ismerősére és felgyújtotta.

Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Meghalt a kórházban

A megégett férfi a kórházba szállításakor még életben volt, azonban a testfelszínének 92%-át érintő III-IV. fokú égési sérülések elszenvedése okán két nappal később, az intenzív kórházi kezelés ellenére életét veszítette.

Korábban is gyilkolt

N. Istvánnak nemcsak ez az egy gyilkosság szárad a lelkén.  Jó harminc évvel ezelőtt ugyanis már egyszer életfogytiglanra ítélték egy rendőr és egy civil megöléséért. A 2008-as gyilkosságot a feltételes szabadságra bocsátásának a próbaideje alatt követte el.

Életfogytiglant kért rá az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség életfogytiglant kért a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt elkövetőre.

Lemondhat a tárgyalás jogáról

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, hogy 25 év szabadságvesztést kértek a vádlottra arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu