Mint ahogyan arról a KékVillogó is beszámolt tavaly karácsonykor életveszélyesen megsebesült szolgálat közben egy újpesti rendőr, akinek az életéért napokig küzdöttek, mostanra azonban úgy tűnik az őrmester felépül. Támadóját a másik rendőr lőtte, ezzel pedig több életet is megmentett. Most a két újpesti rendőr főkapitányi elismerésben részesültek.

Szentnapon történt a tragikus esemény

Mint ismert egy hónappal ezelőtt, szenteste napján a reggeli órákban egy újpesti lépcsőházban megkéseltek egy rendőrt, a támadót lelőtték az egyenruhások. A lövések közül néhány nem a támadót találta el, hanem az ajtófélfába fúródott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrt késeltek Újpesten

Ahogy azt korábban megírtuk, 2020. december 24-én, 6 óra 37 perckor egy újpesti társasházhoz riasztották a rendőröket egy agresszívan viselkedő, hangoskodó férfihoz. Az esethez két járőrt küldtek, akik közül az egyiket, Pétert, késsel megtámadott a férfi, mire a járőrtársa, Erika lelőtte a támadót. A férfi a helyszínen életét vesztette. IDE KAPCSOLÓDIK: Megszólalt az Újpesten megkéselt fiatal rendőr édesanyja

Kapcsolódó:

Lelőtték a támadót

A rendelkezésre álló információk szerint a rendőrnő összesen tíz lövést adott le, amelyből nyolc találta el az elkövetőt. Ugyanakkor a lövések közül néhány a támadó mögötti ajtót találta el – írja a Telex. IDE KAPCSOLÓDIK: „Tényleg millimétereken múlt az életünk”: sérelemdíjat szeretne a rendőrségtől az a család, amelyikhez az újpesti késelő akart bejutni

A megkéselt rendőr, Péter korábban alább a BRFK Facebook-oldalán mesélt az állapotáról

Főkapitányi kitüntetésben részesültek

A tavaly karácsonykor életveszélyesen megsebesített rendőrt és a támadót ártalmatlanító járőrtársát dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya 2021. február 2-án most dicséretben és jutalomban részesítette. A főkapitány példaként állította az állomány elé Lingvai Péter és Szarvas Erika r. őrmestereket, a 4. Kerületi Rendőrkapitányság járőreit, akik szüleik jelenlétében vehették át az elismerést, írja a Police.

A hős rendőrnő átveszi a kitüntetését:

Fotó: Police

Jogszerű volt a rendőrök intézkedése

A tábornok kiemelte: a parancsnoki kivizsgálás mindkét rendőr intézkedését jogszerűnek és szakszerűnek találta.

A megkéselt rendőr is kitüntetést kapott:

Fotó: Police

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és fotók: Police