A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője és a sértett hozzátartozója nyomravezetői díjat tűzött ki egy Miskolcon történt bűncselekmény kapcsán.

Szexuális erőszak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettessel szemben, írja a Police. Az esetről itt a Kékvillogó portálón is beszámoltunk, mint ismert Vascsák Kittit, a magyar szépségkirálynőt másfél évvel ezelőtt érte trauma akkor, amikor egy miskolci szórakozóhelyen vélhetően drogot csempésztek az italába és meg is erőszakolták. A szörnyű eset a mai napig mély nyomot hagyott benne.

A lába is vérzett

Kitti önkívületi állapotban, szétszaggatott harisnyával és vérző lábbal tért haza tavaly áprilisban. A rendőrség nyomozást is indított az ügy kapcsán, de azt bűncselekmény hiányában le is zárták.

Újraindult a nyomozás

Idén októberben azonban az ügyészség hatályon kívül helyezte a megszüntetést, a nyomozás újraindult.

Ma sem tud aludni

A fiatal lányt annyira megviselték a történtek, hogy a mai napig alig bír aludni és pszichológushoz is kell járnia. Az RTL Híradóban mesélt arról, hogy mindössze 2-3 órát tud aludni naponta, és az eset utáni atrocitások is nagyon rosszul érintették. “Nem emlékszek rá, de valahogy elraktározódott” – mondta a fiatal lány.

Zsarolni kezdték

Kittit pár nappal később ismerősei kezdték el zaklatni, azt állították, hogy olyan fotók vannak náluk, amik a szórakozóhelyen készültek róla akkor, amikor nem volt magánál. Sőt, egyszer még telefonon is felhívták: azzal zsarolták, hogyha nem fizet, akkor felkerülnek azok a képek az internetre is.

A vécében fotózták le meztelenül

“Azt mondta, hogy én ott voltam a vécében, hogy nem tudtam magamról és levetkőztetve, meg hogy ott volt valami férfi, viszont nem látszik, csak hogy tetoválás van az egész kezén” – nyilatkozta Kitti.

2019-ben történt az eset

A rendelkezésre álló adatok szerint egy miskolci szórakozóhelyen 2019. április 19-én az éjszakai órákban egy ismeretlen férfi közösült, egy – akkor még fiatalkorú-, bódult és akaratnyilvánításra képtelen állapotban lévő lánnyal. A beszerzett információk szerint az elkövető egy 18-20 éves, megközelítőleg 180 centiméter magas, fekete hajú. átlagos testalkatú férfi, akiről grafikai rajz készült.

Itt a fantomkép:

Fotó: Police

Díjkitűzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva 2020. november 13-án nettó 200.000,- azaz kétszázezer, míg a sértett hozzátartozója most 2021. február 2-án további bruttó 200.000,-, azaz kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Kinek fizethető ki az összeg?

Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Borsod-Abaúj-Zemplén megye megbízott rendőrfőkapitánya fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Ha bárki bármit tud

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az elkövetővel, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46-514-506-os telefonszámon. Továbbá a nap 24 órájában elérhető a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es – díjmentes – központi segélyhívó szám.

Kiemelt kép: Kiemelt kép: Vascsák Kitti – Forrás: RTL klub