Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat azzal a gátlástalan férfival szemben, aki egy lezáratlan autót kutatott át, és lopott el belőle egy pénztárcát. A tolvaj azalatt az idő alatt tette mindezt, amíg a sofőr árut vitt a közeli üzletbe – a lopásról készült videót a cikkben mutatjuk.

Lezáratlanul hagyták az autót

Az ügyészségi vádirat szerint a tolvaj 2020. november 5-én, 10 óra körül Komárom megyében, Dorogon sétált oda egy üzlet bejárata elé, ahol egy leállított, lezáratlanul hagyott tehergépkocsit kutatott át. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Dorogi üzlet előtt kutatta át az autót

Nyitva hagyta a jármű ajtaját

A tolvajnak azért sikerülhetett a lopása, mert az autó tulajdonosa nem zárta be a jármű ajtaját, amíg az üzletbe árut vitt. Természetesen a lopás során az is segített a tolvajnak, hogy a sofőr az üzletben volt.

Pénztárcára hajtott

Amíg a tehergépkocsit sofőrje az üzletben tevékenykedett, addig a tolvaj megközelítette a járművet, majd a kocsiból kivett egy 1.000 forint értékű bőr pénztárcát, amiben benne volt a sofőr személyazonosító igazolványa, lakcímet igazoló hatósági igazolványa, vezetői engedélye és az adókártyája is.

Ez is érdekelhet

Mázlija volt a sofőrnek

Nagy szerencséje a sofőrnek, hogy a pénztárcájában a lopás pillanatában nem volt pénz, így csak az iratait vesztette el. Az elkövető a pénztára átkutatását követően ismeretlen helyre dobta tárcát.

Közmunkát indítványozott a vádhatóság

Az ügyészség indítványozta az Esztergomi Járásbíróság felé, hogy a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetését szabják ki.

A héten történt

A lopást az üzlet kamerája rögzítette

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Részlet az ügyészségi videóból – Forrás: Ügyészség/YouTube