A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki egy salgótarjáni szórakozóhelyen egy idős személyt kirabolt, miután többször sikertelenül próbálta meg ellopni az ölelkezős módszerével a pénztárcáját. Ha a férfi beismerő vallomást tesz a bíróságon, akkor 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélhetik.

Salgótarjáni sörözőben italozott a férfi

A vádirat szerint 2020. augusztus 23-án, délután kezdett italozni a helybéli 22 éves Sz. Patrik egy salgótarjáni kocsmában, ahol az esti órákra le is részegedett. A vendéglátóhelyen szintén ott volt és alkoholt is fogyasztott a 66 éves sértett is, aki többször is szóba elegyedett a férfival. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Salgótarjánban részegedett le

Pénztárcára hajtott

Amíg beszélgettek, Sz. Patrik látta, hogy az áldozatának a pénztárcája a nadrágja farzsebében van, és mivel az idősebb férfi italt is fizetett neki, így azt is láthatta, hogy a tárcában több bankjegy is található. A vádlott a pénz megszerzése érdekében egy különös módszert vetett be, mégpedig az ölelkezés technikáját.

Ölelgetni kezdte az idős férfit

Este 10 óra után Sz. Patrik folyamatosan ölelgetni kezdte a 66 éves férfit, azért, hogy a farzsebéből ki tudja venni a pénztárcáját. Ugyanakkor a lopás többszöri kísérletére sem sikerült, mivel a sértett észlelte a tolvaj szándékát.

Ezt a tárcát akarta ellopni a tolvaj

Leverte a kamerát

Ezek után Sz. Patrik felállt egy asztalra és leverte a söröző egyik biztonsági kameráját, hogy az eltervezett cselekményéről ne készülhessen felvétel. Ezt követően a tolvaj odalépett a pulthoz, az idősebbik férfihoz, akit ismét ölelgetni kezdett és megint a farzsebéhez nyúlkált. Sz. Patrik lopási szándékát megint észrevette az idős férfi, majd meg is akarta akadályozni a pénztárcája elvételét, azonban a férfi a földre rántotta, ahol dulakodni kezdtek.

Kiment a kocsmából

A tolvajnak ekkor még nem sikerült elvennie az idős férfitól a pénztárcáját, és rövid időre ki is ment az italozóból, azonban néhány perc múlva visszatért, és célzottan az áldozatához lépett, majd a földre rántotta őt. Sz. Patrik a sértett pénztárcáját, amelyet addigra már a kezében tartott, kicsavarta a kezéből, majd elszaladt.

Elfogták a tolvajt

A rendőrök a tett helyszínének közelében elfogták a fiatal férfit, míg az ellopott pénztárcát – a benne lévő 47.000 forinttal és iratokkal együtt – visszaadták a sértettnek.

Visszaadták a pénzt a jogos tulajdonosának

Egyesítették a tolvaj másik három büntetőeljárását

A nyomozás során a büntetett előéletű férfivel szemben folyó másik három büntetőeljárást egyesítették, ezért a Salgótarjáni Járási Ügyészség a rabláson és közokirattal való visszaélésen kívül felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés és rongálás miatt is vádat emelt a tolvaj ellen. Abban az esetben, ha a férfi beismerő vallomást tesz a bíróságon, akkor őt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 7 év közügyektől való eltiltásra ítélhetik. A férfi jelenleg letartóztatásban van. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Farzseb – Forrás: Police.hu