A rendőrség a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeivel egy összehangolt rendőrségi akció keretein belül fogták el K. Gábort, akit azzal gyanúsítanak, hogy 22 évvel ezelőtt a 11. kerületi Karinthy úton egy leszámolás során lelőtte egyik ismerősét. Ugyan a rendőrség nem közölt nevet, több hírforrás is megerősítette, hogy Gyüre József volt az áldozat, akit a lakásán támadója fejbe lőtt – a rendőrségi videókat a cikk végén mutatjuk.

22 éve történt a gyilkosság

A készenléti rendőrök folytatnak nyomozást K. Gábor ügyében, mivel azt gyanítják, hogy ő követhette el 1999. április 25-én a Budapest, 11. kerületi Karinthy úton az emberölést. Az ügyet nem sikerült annak idején megoldani, viszont a több mint két évtized alatt többször is elővették a rejtélyes gyilkosságot. Most azonban, 2020 őszén a rendőrök a nyomozás folytatásáról döntöttek, melynek során újabb bizonyítékokat találtak – írja a 24.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Itt történt a gyilkosság 22 évvel ezelőtt

Gyüre József volt az áldozat

A 22 évvel ezelőtti gyilkossággal annak idején sokat foglalkozott a sajtó, a Pesti Srácok például Portik Tamás bűntársaként nevezte meg az elhunyt férfit. A cikkükben felidézték az MTI akkori tudósítását is, amelyben azt írták, a gyilkosság áldozata egy 36 éves férfi volt, akinek a holttestét este 11-kor találták meg az általa bérelt lakásában, a 11. kerületi Karinthy úton – közölte akkor a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel.

Keresték Gyürét

A sajtóügyeletes korábban azt is elmondta, hogy a holttestet a lakás fenntartásával megbízott személy találta meg. Gyürét azért keresték, mert már több napja nem látták a férfit. Amikor pedig kinyitották a bejárati ajtót, megtalálták a halottat. A helyszínre kiérkező mentők riasztották a rendőrorvost, aki megállapította, hogy az áldozatot több nappal ezelőtt fejbe lőtték. A 36 éves férfi magyar állampolgár volt.

Rendőrségi akciót szerveztek

Miután a rendőrök 2020 őszén újra elővették az ügyet, 2021. február 3-ára egy összehangolt rendőrségi akciót szerveztek, amelyben részt vett a készenléti rendőrök mellett a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is. Az akció során elfogták az 52 éves dunakeszi K. Gábort, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg a Karinthy úti albérletben megtalált férfit.

Ez is érdekelhet

Őrizetbe vették a gyilkost

K. Gábort bűnügyi felügyelet alá vetették, és kezdeményezték a letartóztatását. A férfi letartóztatásáról később fog dönteni a bíróság.

Mutatjuk a férfi elfogásáról készült videókat

Így vették a férfit őrizetbe

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu