A bajai rendőrök elfogták azt a 30 éves férfit, aki több Bács-kiskun megyei Nagybaracskán történt betörés elkövetésével is gyanúsítható. Az egyenruhások információi szerint a tolvaj négy betörést követett el, ebből hármat egy csárdában.

Betört egy ház udvarára

Február 1-én, délelőtt érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy ismeretlen elkövető a kerítést letaposva bejutott egy nagybaracskai lakóház udvarára. A jelentés szerint a férfi megrongálta a lakás bejárati ajtaját, majd az udvarról rézkábel köteget és csatlakozókat vitt magával. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nagybaracskán lopott a férfi

Sikerült beazonosítaniuk a tolvajt

A bajai rendőrök a bejelentést követően megkezdték a nyomozói munkát, és az adatgyűjtés során rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható helyi férfit, akit röviddel ezután Nagybaracskán el is fogtak.

A nagybaracskai tolvaj a kerítésen átmászva jutott be egy ház udvarára

Korábban is betört másokhoz

A nyomozók kiderítették, hogy a 30 éves helybéli korábban is elkövethetett hasonló jellegű bűncselekményeket. Az elkövető háromszor – 2020 decemberében két alkalommal, majd az újév első napján – tört be egy csárdába lopni. A tolvaj az ablak és az ajtó üvegeit megrongálva jutott be a vendéglátóhelyre, ahonnan különböző szeszes italokat lopott el több tízezer forint értékben. 

Itt jutott be a férfi a csárdába

Betörte az ablak és az ajtó üvegét

Drága szeszes italokat lopott a tolvaj

Előterjesztették letartóztatását

A bajai rendőrök kihallgatták a többrendbeli lopással gyanúsítható 30 éves férfit, akinek az őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A megrongált ajtó – Forrás: Police.hu