Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélt 11 év fegyházbüntetésre egy férfit a Miskolci Törvényszék, miután az elkövető pálinkafőzés közben felgyújtotta az ismerősét. A támadó áldozata csak a közelben lévő gyerekmedence vízének köszönheti, hogy életben maradt, az égési sérülések a testének 11 százalékát érintették.

Szilvát szedtek

2017. augusztus 12-én a borsodi kisvárosban élő büntetett előéletű férfi áthívta magához egy ismerősét, akivel együtt italozott és szilvát szedett otthonának udvarán. A két férfi pálinkát akart főzni a leszedett gyümölcsből, ezért a pálinkát az udvar közepén el is kezdték főzni. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Borsodi kisvárosban főztek pálinkát

Kötekedett ismerősével

Már a tűz meggyújtása előtt is tapintható volt a feszültség a két férfi között, mivel a vádlott folyamatosan kóstolgatta az ismerősét, akit többször meg is ütött. Ezt követően a pálinkafőzésben guggolva segédkező ismerőse mögé lopakodott a férfi, majd egy edényből benzint öntött a hátára, és meggyújtotta a pólóját, miközben megöléssel fenyegette.

Gyermekmedencébe ugrott

A szerencsétlen áldozat pólója azonnal lángra kapott, a sértett gyorsan le is tépte magáról, majd a közeli gyermekmedence vízébe vetette magát, így a tűz kialudt. Ezután a férfi menekülni próbált, de a támadója az utcára is követte őt. A vádlott amikor utolérte ismerősét, elvette a nadrágszíját és azzal kezdte ütlegelni.

Teljesen kikelt magából

A támadó többször meg is rúgta a védtelen ismerősét, aki a földre zuhant az erős ütésektől, félelmében pedig nem mert kifejteni nagyobb ellenállást. „Állj fel kutya, állj az oszlophoz, kikötlek kutya! – így kiabált ismerősével az elkövető, aki eközben az áldozata nyakára tette a szíjat, amellyel összefogta a kezeit, és úgy bántalmazta őt. Egy szemtanú a rendőrségtől kért segítséget, a gátlástalan támadó azonban még a rendőri intézkedésnek sem akarta alávetni magát, ezért vele szemben testi kényszert kellett alkalmazni.

Meg akarta ölni ismerősét

A támadó tagadja a bűncselekmény elkövetését, azonban a törvényszék szerint a férfinek szánt szándékában állt meggyilkolni az ismerősét. Mind a benzinlocsolás, a bántalmazás és az ölési szándék hangoztatása arra engedte következtetni a bíróságot, hogy a férfi igenis kívánta az ismerőse halálát.

Teste 11 százaléka szétégett

Az áldozat háta, nyaka, mindkét válla és a felkarja is durván összeégett: az égési sérülések a sértett testének 11 százalékát érintették. A férfi csak annak köszönheti, hogy nem történt nagyobb, végzetes baj, hogy a hideg vizes medencébe ugrott.

Fellebbeztek az ítélet ellen

Az elkövető a védőjével együtt fellebbezést jelentett be az ítélet ellen felmentés és a büntetés enyhítése érdekében. Ezzel szemben a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azt mondja, az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, a támadó által elkövetett bűncselekmény jogi minősítése törvényes.

Különös kegyetlenséggel vádolják

A vádhatóság szerint továbbá a bíróság kellően megindokolta, hogy az elkövető bűncselekménye miért minősül különös kegyetlenséggel elkövetettnek, ezért a védelmi fellebbezések nem megalapozottak. A borsodi támadó ügyében a Debreceni Ítélőtábla határoz másodfokon. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke