Szombat reggel jelentették a katasztrófavédelemnek, hogy a Heves vármegyei Markazon robbanás történt. Később egy ember holttestét találták meg a romok között. Szombaton több tűzeset is történt az országban.

Kigyulladt egy parasztház

A földszintes parasztházhoz négy járművel vonultak a tűzoltók. Az Agria Tv szerint a helyszínre kiérkező gyöngyösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral kezdték oltani a lángokat. A 75 négyzetméteres épület tetőzete felrobbant, majd a ház is teljes terjedelmében égett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szakadt be az épület

Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a robbanás és a tűz miatt folyamatosan szakadt be az épület teteje.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Teljesen kiégett az épület

Forrás: Agria TV

A másik épület is megrongálódott

A levegőből készült felvételeken látszik az is, hogy az udvaron álló másik épület is megrongálódott. Erről is lerepültek a cserepek. Itt az áldozat testvére élt a férjével. Az oltás több mint két órán át tartott. A faluban még csak találgatnak, hogy mi történhetett. Úgy tudjuk, hogy a házban vezetékes gáz volt. Valószínűleg az robbant be. Hogy mitől, azt még nem tudni.

Egy holttestet találtak

A tűzoltók oltás közben egy összeégett holttestet találtak a helyszínen. Az oltás több mint két órát vett igénybe. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

Egy 90 éves férfi halt meg

Az épületben egy 90 év körüli férfi élt egyedül. Esély sem volt rá, hogy megmentsék az életét. „Jószívű volt, közvetlen, barátságos, focimeccsre járt rendszeresen. Mivel én is ott voltam a futballcsapatnál. Minden meccs alkalmával idegenbe is eljött” – mondta az RTL-nek egy helybéli.

Kigyulladt egy melléképület

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy megközelítőleg tizenkét négyzetméteres melléképület Szandán szombat délelőtt, a Cservölgy pusztán. A helyiségben fát és gépeket tároltak. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A rajok jelenleg utómunkálatokat végeznek.

Égett egy családi ház

Kigyulladt egy családi ház egyik szobája Edelényen, a Szentpéteri úton. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az egységek kihoztak az épületből egy gázpalackot, amit nem ért hőhatás. Az oltást segítette egy mohácsi vízszállító is. Az rajok jelenleg utómunkálatokat végeznek.

Kigyulladt egy autó

Kigyulladt egy gépkocsi motor- és utastere Tárnok közelében, az M7-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a főváros irányába vezető oldalon. A martonvásári önkéntes tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Az egység jelenleg utómunkálatokat végez.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Agria TV