Teljesen elborult az agya annak a férfinek, aki ellen most emeltek vádat. Ha bűnössége bebizonyosodik, akkor akár három évig is a rácsok mögött maradhat verbális ámokfutása miatt.

A 112-őt tárcsázta

A Komlói Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a 112-es hívószámú segélyhívó vonalon azzal fenyegetőzött, hogy a komlói kórház dolgozóit megöli, a kórházat felgyújtja – derül ki a vádhatóság közleményéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Részegen fenyegetett

A férfi nagyanyát nyáron a komlói kórházban kezelték idén júliusban. A vádlott egyik nap részegen látogatta meg rokonát, közben kezelése miatt az ápolónőket felelősségre vonta. Kiabálva fenyegette az ápolónőket, hogy ha meghal a nagyanyja, megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kikísérték, de nem hagyta abba a kiabálást

A férfit viselkedése miatt kikísérték az épületből. Ő közben továbbra is a kórházi dolgozók megölésével és a kórház felgyújtásával fenyegetőzött. Innen egyenest a helyi autóbusz pályaudvarra sietett.

Valamiért ezt a segélyhívón is előadta

Innen felhívta a 112-őt. A kezelő jelentkezését követően trágár kifejezésekkel szitkozódott és azzal fenyegetőzött, hogy ha meghal a nagyanyja, felgyújtja az egész kórházat és megöl mindenkit. A vádlott a több mint négy perc hosszúságú beszélgetés alatt folyamatosan szitkozódott és fenyegetőzött.

Ám ezzel még nem volt vége

A férfi a késő esti órákban még kétszer hívta a segélyhívó központot és megismételte a kórház felgyújtására irányuló fenyegetéseit. A letartóztatásban levő vádlottat az ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akkor akár három évre is rács mögé kerülhet,

Leggyakrabban plázákat fenyegetnek meg

Viszonylag ritka, hogy valaki egy személyes sérelem miatt kövessen el ilyen bűncselekményt. A legtöbb esetben nagy bevásárlóközpontot fenyegetnek meg robbantással az elkövetők. Mint itt a Kékvillogón is beszámoltunk róla, idén áprilisban Budapesten, Győrben, valamint Debrecenben ürítettek ki több plázát is bombariadó miatt.

Szerencsére nem találtak semmit

Ahogy az várható volt, nem volt az épületekben semmi nyoma nem volt robbanószerkezetnek. „Országban több helyszín vonatkozásában érkezett bejelentés közveszéllyel fenyegetésről. A rendőrség bombakutatói a helyszíneken folyamatosan végzik a kutatásokat. Robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak” – közölte akkor a BRFK.

A „sátán kutyája” is akcióba lendült

A legkülönösebb eset tavaly tavasszal történt Százhalombattán. Mint megírtuk, két érdi és egy százhalombattai épület levegőbe repítésével fenyegetőzött egy férfi, aki saját maga hívta fel a segélyhívót a robbantásával kapcsolatban. A telefonáló Portyás Sándorként mutatkozott be és találkát követelt egy nőismerősével, máskülönben azzal fenyegette meg a rendőröket, felrobbantja az említett épületeket.

Kihallgatásán beszámolt motivációjáról

Sz. Róbert a kihallgatása során részletesen beszámolt a rendőröknek az indítékairól és arról, hogy a bejelentésekor miért használt álnevet. A férfi ugyanis a Portyás Sándor nevet használta a hívás során, amit azzal magyarázott, hogy a „portyás” szó a sátán kutyáját jelenti, a keresztnevét pedig azért változtatta Sándorra, mert a portyásnak az “S” az utolsó betűje.

Minden egy nő miatt történt

A férfi elmondása szerint a bűncselekménye egy nő miatt történt, akit egyszerűen nem bír kiverni a fejéből. Sz. Róbert még a telefonja háttérképének is a nőt választotta, legalább ott láthassa, ha már élőben nem találkozhat vele. A fenyegetőző bevallotta azt is, hogy nincs és soha nem is volt bombája, csak egyszerűen mérges volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Képünk illusztráció, forrás: Facebook.)