Akkor még jó ötletnek tűnhetett, hogy sörözés közben autóval ugorjanak el pár üvegért, azonban belebotlottak a rendőrökbe.

Zajos óbudai éjszaka

Egy száguldozó autó miatt tettek bejelentést november 3-án éjszaka a Szentendrei úton. A zsaruk a Bogdáni út közelében igazoltatták a sofőrt, egy a Porsche Cayenne vezetőjét. A 33 éves moldáv állampolgárnál az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogyott a sör, így hát autóval mentek

Ezt követően előállították őt a kerületi kapitányságra, ahol a hitelesített légalkoholmérő is megerősítette a helyszíni eredményt. Így ittas járművezetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki az autó vezetőjét. A gépkocsivezető elmondta, hogy az autó tulajdonosával söröztek egy hotelben, az ital elfogyott, ezért elszáguldott még pár üvegért.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még mindig nagyon sokan ülnek autóba ittasan

Noha a rendőrség is egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz az ittas vezetők kiszűrésére, ennek ellenére még rengetegen gondolják úgy, hogy nyugodtan lehet vezetni pár pohár után. Mint itt a Kékvillogón is beszámoltunk, pár hete Pest megyében tartottak úgynevezett „finn módszeres” ellenőrzést az egyenruhások.

Tizenketten akadtak horogra

Az akció során 5530 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök. A szonda 12 alkalommal mutatott pozitív értéket. A 12 pozitív esetből öt alkalommal büntetőeljárást indítottak az egyenruhások. Hét esetben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Semmi se volt rendben

Vannak viszont olyan gyorshajtók, akik már eleve egy, a közlekedésre majdhogynem alkalmatlan állapotban lévő ronccsal mennek ki az útra, így még nagyobb az esélye az esetleges lebukásnak. Ilyen volt az a dombóvári férfi, akiről pár hete hírt adtunk.

Fantomautó a falusi éjszakában

A dombóvári rendőrök nem hittek a szemüknek, amikor néhány napja Hajmás község közelében egy rendszám nélküli, kivilágítatlan, fantom járgány húzott el velük szemben. Azonnal megfordultak, megállították a járművet.

Eltiltották a vezetéstől, de ez különösebben nem izgatta

Sem műszaki vizsgája, sem forgalmi engedélye, sem biztosítása nem volt, ráadásul az autó vezetője nem volt ismeretlen a járőröknek, két hónappal ezelőtt pont ők intézkedtek vele szemben. Akkor egy másik autót vezetett, ittasan, azonnal elvették a jogosítványát.

Kész csoda, hogy egyáltalán működött az autó

A 25 éves Suzukinak hiányzott a fél eleje, fél hátulja, nem működött a világítása.  Kopott gumiabroncsaival sem vehetett volna részt a forgalomban az autó, a fékpróba ellenőrzését meg sem kockáztatták a rendőrök. A sofőr nem tudta megmagyarázni, hova indult éjjel a kivilágítatlan ronccsal.

Nem egy Porsche, de talán nem is autó

Forrás: police.hu

Egy hónap közmunka járt az ittas vezetésért

 A Kékvillogó.hu információi szerint a bíróság az engedély nélküli vezetés miatt egy hónap közmunkára ítélte a 37 éves sofőrt, újabb nyolc hónapra tiltva el a járművezetéstől. Az ittas vezetés miatt elrendelt eljárást még nem zárták le, azért újabb két éves eltiltás és súlyos pénzbüntetés várhat a gyanúsítottra, aki a szabáylsértések miatt is százezreket fizethet majd be az államkasszába. A Kékvillogó.hu legfrisseb híreit ide kattintva érted el!

(Kiemelt képünk Shutterstock-illusztráció.)