Egy félresikerült előzés után az árokba csúszott egy Audi még október 13-án Őcsény közelében. Szeretett volna elkerülni egy frontális karambolt, azonban így is alaposan pórul járt. A rendőrök most a lakosság segítségét kérik.

Külső segítség kell

Cserbenhagyás vétség gyanúja miatt folytatnak eljárást a szekszárdi kapitányságon. Az eset október 13-án kora reggel történt, a megyeszékhely közelében, Őcsény közelében, hét óra húsz perc környékén. A jelek szerint hiába tettek meg mindent, hogy kiderítsék személyét, elakadtak a nyomozásban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt található Őcsény

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy traktor előzéséből indult minden

Egy sötét színű – feltehetően egyterű kialakítású –, ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú autóval közlekedett, amikor egy traktor előzésébe kezdett. Azonban nem vette figyelembe, hogy vele szemben egy Audi közlekedett, amelynek sofőrje – az ütközést elkerülendő, vészfékezett, majd jobbra kormányozta autóját.

Egy szántóföldön állt meg

Előbb az út melletti padkára, majd a szántföldre csúszott az autó. Azonban a vétkes sofőr adatai hátrahagyása nélkül elment a helyszínről, nem állt meg segíteni az Audi vezetőjének, nem kérdezte meg, kell-e neki bármilyen segítség.

Csúnyán összetört az autó

Ezeken az elérhetőségeken lehet jelentkezni

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki az esettel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674/501-100-os (3577-es mellék) telefonszámot vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – az ingyenesen hívható 06/80/555-111 „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Akár egy év is várhat rá

A hatályos jogszabályok szerint akár egy év szabadságvesztéssel sújtható az a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője, aki a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e.

Viszonylag sűrűn fordul elő

Sajnos egyáltalán nem ritka eset, hogy egy vétkes sofőr elmenekül a helyszínről. Mint itt a Kékvillogón is beszámoltunk róla, nemrégiben Baktalórántházán kisfiút gázolt el egy vezetéstől eltiltott férfi, majd nem állt meg segíteni, hanem nemes egyszerűséggel elhajtott.

Végül ő lett az ügy megoldásának kulcsa

Szerencsére felismerte az autót, ugyanis a gyermek emlékezett arra, hogy milyen autó ütötte el. A szóban forgó kocsi nem először járt arra az utcában. Ezek alapján be lehetett azonosítani a férfit.

Sok volt a rovásán

A rendőröknek sikerült megtalálnia a gázolót, akit aztán fogtak. Három bűncselekmény róható fel számára. A segítségnyújtás elmulasztása mellett közúti baleset gondatlan okozásával, valamint ahogyan az utólag kiderült, a férfi eleve el volt tiltva a járművezetéstől, mégis volán mögé ült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(A kiemelt kép a Szekszárdi Rendőrkapitányság helyszíni szemléjén készült.)