Többórás műtéten van túl, mindkét combja eltört és az arcát is össze kellett varrni annak a 3 éves kisfiúnak, akit a Hajdú-Bihar megyei Újlétán a család kutyái marcangoltak össze. A kisfiú életét a szomszédban dolgozók mentették meg, a család nem érti, miért támadhatták meg a kutyák a 3 éves Sanyikát.

Megtámadták a kutyák

Ahogyan arról a Kekvillogo.hu is beszámolt, az anyuka Újlétán, vasárnap délutáni pihenőre vitte be gyermekeit. Miközben az asszony elaludt, a kisfiú kiment az udvarra, ekkor támadták meg a család kutyái: három német juhász és egy terrier.A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

A szomszédban dolgozók mentették meg a kisfiút

A sírásra a szomszédos tormaföldön dolgozók lettek figyelmesek, ők szaladt át és mentette meg a 3 éves Sanyikát. A kisfiúhoz mentőhelikopter érkezett.  „Jó idő van, kijöttünk az udvarra, aztán bevittem a kicsit lefektetni, ilyenkor Sanyikám mindig odafekszik hozzánk” – mondta az édesanya a Borsnak.

Szaladgálni engedte ki a kutyákat

„Én is elpilledtem altatás közben, Sanyika pedig valahogy kijött. Pedig még soha nem volt olyan, hogy a konyhán kívülre ment volna, és a kutyák is mindig kennelben vannak. Csak most kiengedtem őket az udvarra, hogy picit szaladgáljanak”.

A mentők hangjára rohant ki

Zsanett a mentők érkezésére rohant ki a házból, az elé táruló látványtól pedig összeroppant. Sanyikáért mentőhelikopter jött, azonnal kórházba szállították a kisfiút, akit hosszú órákon keresztül műtöttek.

Súlyos megsérült a kisfiú

„Két oldalt varrták az arcát, mindkét combcsontja eltört, a hátából is kiharaptak egy darabot” – mondta az édesanya.

Elzavarták a kutyát a kisfiú mellől

„Hangot hallottunk, pont jött a képviselő asszony a kisfiammal, ők vették észre, és azonnal rázni kezdték a kaput, így ugrottak el a kutyák a gyerektől” – mesélte a Borsnak a szemközti földön dolgozó Bartha János.

Átrohantak vele a szomszédba

Miután az egyik férfi berohant az udvarra, azonnal kihozta a vérző kisfiút. A sérült gyerekkel pedig átrohant a szomszédba. „Szörnyű belegondolni, akkor mi lett volna, ha nem látjuk, és talán nem is halljuk őt” – mondta a Sanyikát megmentő férfi.

Soha nem volt gond a kutyákkal

 „Eddig nem volt semmi baj, de van egy németjuhász kanunk, úgy gondoljuk, ő volt a támadás indítója, a másik kettővel ugyanis soha nem volt probléma, és a kan kutya a falkavezér is” – mondta az édesanya.

„Fel kell gyógyulnia”

Sanyi jelenleg kórházban van, az édesapja folyamatosan mellette van. „Hívott a doktornő, hogy én menjek be hozzá, reggel váltom a férjemet és ott leszek éjjel-nappal. Fel kell gyógyulnia, fel kell gyógyulnia az én kincsemnek” – mondta az édesanya.A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció