Csaknem halálra marcangoltak egy hároméves kisfiút a család kutyái. Az édesanya délután elaludt, amikor a gyerek kiment az udvarra. Ekkor támadtak rá a kutyák. A szomszédok mentették meg a kisfiút.

Kutyák támadtak a 3 éves kisfiúra

Mentőhelikopterrel szállítottak egy hároméves kisfiút a kórházba a Hajdú-Bihar megyei Újlétáról, miután a család kutyái rátámadtak az udvarukon..A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Az arcát és fejét marcangolták szét

A kisfiú édesanyja az ATV Híradójának azt mondta, ő éppen aludt, amikor a kisgyerek kiment az udvarra, ahol rátámadtak a kutyák és arcát, fejét marcangolták.

Az édesanya elaludt

A kisfiú a kishugával és az édesanyjával volt otthon a baleset előtt. Az édesanyja azt mondta, hogy délután bementek az udvarról, hogy egy kicsit pihenjenek. A gyermekekkel együtt az anyuka is elpilledt, ekkor jött ki a gyermek az udvarra.

A szomszédok hallották a sírást

“Nem tudom… én már csak azt hallottam, hogy bejöttek, ordítottak” – mesélte az anya. Bartha János, a szemközti szomszéd azt mondta, hogy a kertben dolgoztak, amikor meghallották a gyereksírást, de ilyen máskor is előfordult.

Vascsővel ijesztették meg a kutyát

A szomszéd egyből bement az udvarra a megvadult állatok közé, de a gyereket csak úgy sikerült kihoznia, hogy egy másik fiú segített neki, vascsővel ijesztve el a kutyákat. De nem kellett bántani az állatokat.

Mentőhelikoptert hívtak a kisfiúhoz

A férfi beszámolt róla, hogy a kisfiú arca, háta, combja is szét volt marcangolva. A mentők egy esetkocsival, majd a helikopterrel érkeztek a helyszínre.

Súlyos sérülésekkel vitték a kórházba

Ménes Dávid, az OMSZ munkatársa azt mondta, hogy a gyermek súlyos harapásos sérüléseket szenvedett. Fájdalom csillapítást, valamint teljes teströgzítést követően stabil állapotban szállították a Kenézy Gyula Kórház traumatológia sokktalanítójába.

Nem tudni, miért támadtak

A kutyákról még a szomszédok is azt mondták, hogy sosem bántották a gyerekeket. Egyelőre senki sem érti, hogy miért vadultak meg.

Kenelben tartják a kutyákat

“A kutyák kenelben vannak, be vannak zárva. Pont most engedtem ki őket, hogy egy picit szaladgáljanak, mert már két hete nem voltak kint” – nyilatkozta a szerencsétlen esetről az édesanya.

A 4 kutya karanténban van

A kutyákat egyelőre nem vitték el, azok most a családnál vannak karanténban. Az ATV úgy tudja,  hogy három németjuhász és egy terrier is részt vett a támadásban. Sorsukról majd később döntenek. A kisfiút a kórházban többször is meg kellett műteni, élete már nincs veszélyben..A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció