Egyik pillanatról a másikra ragadta magával a gyöngyöstarjáni árvíz Gergelyt. A férfi holttestét a falut átszelő pincerendszerben találták meg. A háromgyermekes apuka alkalmi munkákból élt a településen, lányai mellett a település lakói is gyászolják.

Soha nem látott csapás

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy még péntek délután is több helyen hömpölygött a víz a Heves vármegyei Gyöngyöstarjánban. Az apró települést eddig soha nem látott csapás érte: a csütörtökön lezúduló brutális zápor után kialakuló villámárvíz letarolta a községet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Emberéleteket követelt

A pusztító áradat nem csak kocsikat ragadott magával, utcákat lepett el és házakba ömlött be, hanem két ember életét is követelte: a kétgyermekes családanyát, Szőke Zsuzsannát a helyi bányánál, míg a háromgyermekes B. Gergelyt egy pincében sodorta el a kiömlő patak és a fentről lezúduló víz egyvelege.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zsuzsannát mindenki szerette

Zsuzsanna Gyöngyösön élt lányával és kutyusával, azonban a gyöngyöstarjáni bányában dolgozott mázsálóként. A fiatal, kedves nőt mindenki szerette, a helyiek összetörtek halála után.

Gergely alkalmi munkából élt

B. Gergely egyedül élt a községben már jó ideje. Feleségével elváltak, az asszony a férfi három lányával Budapesten él. A környéken úgy tudják, Gergely agrármérnökként végzett, a faluban azonban alkalmi munkákból élt, a tragédia idején éppen egy leégett ház tetőszerkezetét építették újra.

Látták, ahogy dolgozik

„Még láttuk, hogy dolgozik, a víz pedig már elkezdett kiönteni az út túloldalán lévő patakól. Gergő kisétált, és még láttuk is, ahogyan a vízben sétál le és fel” – mesélte a Borsnak egy közelben élő asszony.

Besodorta magával a víz

„Olyan hirtelen tört elő a víz, hogy felocsúdni sem volt időnk, Gergő pedig pont a pincerendszer bejáratánál állt, amikor elkapta, és azonnal besodorta magával. Esélye sem volt, mivel a víz olyan erővel ömlött, hogy még a pince vaskapuját is átszakította, Gergőt pedig egyenesen berántotta magával” – mondta szomorúan a férfi ismerőse.

Falnak vágódott

„A pincerendszer nagyon hosszú és szerteágazó, a testét jóval messzebb találták meg, az ár pedig több helyen is a pince falának és oldalainak vágta a férfit” – tette hozzá.

Nem tudták újraéleszteni

Miután a férfit felhozták, még próbálták újraéleszteni. Mindent megtettek érte, de már nem tudták visszahozni. A helyiek kedvelték a dolgos, mindenkivel kedves Gergelyt. Azt mondják: bár magának való volt, de nagyon szerette a gyerekeit, a családját, dolgozott is folyamatosan. Szörnyű, hogy így kellett meghalnia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: nagy csapás érte Gyöngyöstarjánt. Fotó: Facebook.