Két ember halt meg Gyöngyöstarjánban, miután a heves esőzések miatt villámárvíz alakult ki a településen. A 44 éves Zsuzsa és az 50-es éveiben járó Gergő vesztette életét, miután sosem látott eső zúdult a településre.

Villámárvíz Gyöngyöstarjánban

Amint arról korábban beszámoltunk, a hirtelen lezúdoló eső miatt akkora villámárvíz keletkezett Gyöngyöstarjánban, hogy 2 ember is meghalt. Az egyik áldozatot egy pincerendszerbe sodorta el a víz, a másik embert pedig elvitte a patak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenki maradjon otthon!

A tragédiáról a település polgármestere adott hírt Facebook oldalán. Azt írta, mindenkit arra kér, az elkövetkező napokban, ha tehetik, maradjanak otthon, mert a kiszámíthatatlan esőzések miatt bármikor bekövetkezhet egy újabb tragédia. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

44 éves az egyik áldozat

A helyi bányában dolgozott évek óta az a 44 éves nő, aki a csütörtöki áradásban életét vesztette a Heves vármegyei településen. Szőke Zsuzsannát munkavégzés közben érte a halál. „Teljesen értelmetlen, ami a lányommal történt, nem tudom felfogni még az egészet” – mondta a lányát gyászoló édesanya. 

Bányában dolgozott

„A részleteket még nem tudjuk, nem tájékoztattak arról, hogy pontosan mi történt a bányánál. Annyit hallottunk, hogy a kollégája kezéből kicsúszott szegény” – mondta a Blikknek Szőke Istvánné. 

Így nézett ki a falu az özönvíz után

Forrás: katasztrófavédelem.hu

Volt veje közölte a hírt

Mária azt mondta, csütörtök este fél nyolckor jött hozzá az unokája és a volt veje, ekkor értesült a tragédiáról. „Közölték, hogy a lányomat elvitte a víz, és keresik. Azt az érzést elmondani nem lehet, amit abban a pillanatban éreztem, nem kívánom senkinek”. 

Ez volt a sorsa

„Nem hibáztatunk senkit, nem akarunk senkit elítélni. Neki sajnos ez volt megírva, segíteni már nem tudunk rajta. A bányában jóban volt mindenkivel, nagyon szerették a tulajdonosok. Sokat segítettek neki, amit szeretnék nekik megköszönni” – mondta a gyászoló édesanya. 

Összetört a család

A szerencsétlen nő Gyöngyösön élt a 22 éves lányával és a kutyájukkal. A férjével elváltak, de jó viszonyban maradtak egymással. Rajtuk kívül a 28 éves fia is gyászolja, aki szintén teljesen összetört.

Helyszíni felvétel

Forrás: Katasztrófavédelem.hu

Összeesett a kislánya

A család szerint Zsuzsanna kislánya összeesett, amikor az édesanyja holttestét megtalálták a szakemberek, akik a saját érdekében nem engedték őt oda hozzá. „Zsuzsanna vasárnap volt nálunk utoljára, amikor hozta az autóját a településre szerelőhöz. Amikor láttam a Facebookon, hogy mekkora árvíz van Gyöngyöstarjánban, azonnal hívtam telefonon, de akkor már nem tudtam utolérni. Álmomban sem gondoltam arra, hogy mi történik vele” – mondta a család egyik barátja.

Meghalt egy 50 éves férfi is

A gyöngyöstarjáni időjárás másik áldozata egy 50-es éveiben járó férfi, B. Gergely, aki az áradás idején az egyik ismerőse építkezésén dolgozott, a tetőt építették. A közvetlenül mellettük folyó patak a nagy esőzéstől olyan szinten felduzzadt, hogy a hatalmas áradás bábuként sodorta magával a szerencsétlen férfit.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: katasztrófavédelem.hu