A férfi húsz méter magasságból dobta ki a kutyáját, az állat elpusztult, a férfit 50 nap elzárására ítélték.

Állatkínzás, 50 nap elzárás

Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról – írta a Fővárosi Törvényszék a honlapján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A negyedikről dobta ki

A férfi felfokozott indulati állapotban ledobta yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, negyedik emeleti teraszáról. – írta a napi.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem élte túl

Szerencsétlen, kistestű kutya szörnyű sokat szenvedett, és ezektől a sérülések elpusztult, hiába próbáltak segíteni rajta.

Egyszeri felindulásból

A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta: „a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett”.

Büntetőjogi következménye van

A bíróság szerint a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen.

Enyhítő körülményre hivatkoztak

Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy hosszabb idő telt el azóta, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a „cselekmény gátlástalanságát”.

Példaértékű legyen

A kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől – közölte a törvényszék.

Nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

Kegyetlen módszerrel végezhettek egy kutyával Püspökszilágyon

Ahogy arról a Kékvillogó is beszámolt, a kis településen mindenki szerette Boriszt, bár sokszor szökött el, de senkit sem bántott. Egy férfi mégis azt állítja, hogy agresszív volt és rátámadt a családjára. A kutyát valószínűleg baltával ölték meg, de a boncolás majd kideríti, mi történt Borisszal, akinek 81 éves gazdája most társ nélkül maradt.

Rendezett körülmények között tartotta a kutyát

Püspökszilágy egy kis település, ahol él egy 81 éves néni társával, Borisz nevű kutyájával. Óriási telken boldogan éltek egymás mellett, támaszai voltak egymásnak. A néni egy nagyon gondos gazda, kutyusa chipelt és oltott kutyus volt, soha nem tartotta láncon, a kutyának igazi kis kuckója volt – írja a közösségi oldalon a Szurkolók az Állatokért Alapítvány.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/Pixabay