Módosult a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény – írta a vg.hu a jövő évi költségvetés alapján, amit július 4-én fogadott el az országgyűlés.

6500 a legalacsonyabb összeg

Több ponton is változott a szabálysértési törvény, például a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezerről hatezerötszázra, legmagasabb összege pedig 150 ezerről 200 ezer forintra emelkedik. A szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések esetén a maximum 300 ezerről 400 ezerre nő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Változtak a fiatalkorúakra vonatkozó szabályok is

Változtak továbbá a fiatalkorúakra – akik a szabálysértés elkövetésekor a 14. életévüket betöltötték, de a 18-at még nem – vonatkozó szankciók, az őket sújtó pénzbírság legmagasabb összege 50 ezer forint volt, ez nőtt 65 ezerre, míg a szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések esetén 100 ezer nőtt 130 ezerre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A helyszíni bírság is nőtt

Nőtt a helyszíni bírság legmagasabb összege is, 25 ezer forint helyett már 32 500 forint szabható ki rájuk. – írta a 24.hu

Komoly következmények

A helyszíni bírság összegét ötezer forinttól 50 ezer forintig állapíthatták meg, ami hat hónapon belül újabb szabálysértés elkövetése esetén 70 ezer forintig terjedhetett. Mostantól viszont hatezerötszáz forinttól 65 ezer forintig mozoghat a büntetés, hat hónapon belüli újabb szabálysértés elkövetése pedig 90 ezer forintig terjedhet.

Ha több szabálysértés van, még nagyobb összeget kell perkálni

Ha egyidejűleg bírálnak el több szabálysértést, akkor a kiszabható helyszíni bírság nem haladhatja meg a korábbi 50 ezer után a 65 ezret, ismételt elkövetés esetén az eddigi 70 helyett a 90 ezer forintot.

Hajmeresztő szabálysértések

Hajmeresztő közlekedési szabálysértésekkel kapcsolatban egyre több szemtanú tesz bejelentést a rendőrségen, ugyanis vannak néhányan, akik semmibe veszik a szabályokat, veszélybe sodornak másokat.

Driftelő ámokfutó Érden

A Kékvillogó.hu is megírta, hogy ezúttal egy driftelő autóst kaptak lencsevégre Érden, a Kádár utcából, hiszen a sofőr a Bem téren, a bevásárlóközpont előtti forgalmas kereszteződésben kezdte égetni a gumikat és pörgetni a járművet. Szerencsére baleset nem történt, de a felvételen is jól látható, hogy azért nem egyedül volt abban a kereszteződésben.

Lekapcsolták a zsaruk

Nem egy egyszeri esetről van szó, hiszen ezt a szürke autót aznap többen is bejelentették, így végül sikerült megfékezni az ámokfutót. A járőrök két sarokkal arrébb sikeresen lekapcsolták – adta hírül az erdmost.hu.

Hat hónapra eltiltották

A 25 éves férfit azóta elmarasztalta rendőrség: 60 ezer forintot kell befizetnie az elkövetett közlekedési szabálysértés miatt, ráadásul 6 hónapra a vezetéstől is eltiltották.

Ha mégis vezet, rács mögé kerülhet

A rendőrség továbbá figyelmeztet, hogy ha az eltiltás hatálya alatt valaki mégis vezet, úgy bűncselekményt követ el, amiért akár 3 évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó: police.hu / Illusztráció