Tűz ütött ki a Váci úti Tescóban üzletközpont egyik üzletében. Jelenleg a hipermarket nem tud vásárlókat fogadni a történtek miatt. Az üzletlánc a közösségi oldalán is beszámolt a történtekről.

Az áruházlánc közölte a zárva tartás okát

„Kedves Vásárlóink! Sajnálattal tájékoztatunk benneteket, hogy a Váci úti hipermarketünk jelenleg a Tescótól független okok miatt nem tud vásárlókat fogadni” – közölte a posztjában a Tesco Magyarország. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez történt

„Péntek éjjel a Tescónak is helyet adó üzletközpont egyik üzletében kisebb tűz keletkezett, a szükséges javításokat pedig a tulajdonos ezekben az órákban is végzi” – tették hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A teljes posztot itt olvashatja el

Óriási lángokkal égett a Ráday utcai kollégium

Ahogy arról korábban beszámolt a Budapestkörnyéke.hu, a lángok több méter magasra felcsaptak, valósággal tombolt a tűz. Még 2019-ben viccből gyújtotta fel három fiatal.

A közeli társasházban élőknek is menekülnie kellett

A kollégium mellett a szomszédos társasházban élők sem voltak biztonságban. Ők kénytelenek voltak a saját érdekükben elhagyni az otthonaikat. Összesen 140 embernek kellett a két épületből kimenekülnie.

Nem egy balesetről van szó

Elsőre sokan azt hitték, hogy talán egy vacsoránál történt baleset következtében ütött ki a tűz a kollégiumban. Később fény derült rá, hogy szándékos gyújtogatásról volt szó. A lángok rendkívül gyorsan terjedtek.

Szobáról szobára jártak a kollégisták, hogy szóljanak a társaiknak

Annak érdekében, hogy senki ne égjen a kollégiumban, a kollégisták minden egyes szobát felkerestek. Jelezték társaiknak, hogy nagy a baj, ég az épület, mielőbb el kell azt hagyni.

Egy négygyerekes családapa nem jutott ki

Sajnos egy férfi a tűzvész áldozatává vált, miután a lángoló épületben rekedt. Rajta kívül más halálos áldozata nem volt a gyújtogatásnak.

Unatkoztak a tinédzserek

Kiderült, hogy a tinédzserek pusztán azért gyújtották fel az épületet, mert nem volt jobb dolguk. Előbb egy játszótéren gyújtottak meg egy plakátdarabot. Ezzel azonban nem érték be, a kollégiumnál talált matracot is meggyújtották. Ezt követően elszaladtak a tett helyszínéről.

Ez okozhatta a bajt

A bíróság több szakértőt is meghallgatott az eset kapcsán. Fény derült rá, hogy valószínűleg elavult volt a tűzjelző készülék a kollégiumban. Voltak törekvések, hogy újítsák fel, modernizálják a tűzjelző központot és az érzékelőket, ám erre nem került végül sor.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció