Bicske térségében, a Budapest felé vezető oldalon négy kocsi ütközött össze, nyolc kilométeres sor torlódott össze az autópályán, aki tudja, kerülje a környéket.

Fél kettő körül történt a baleset

Négy kocsi ütközött össze 13 óra 25 perc körül az M1-es autópályán, Bicske térségében, a Budapest felé vezető oldalon – számolt be róla a rendőrség. A baleset következtében óriási, közel nyolc kilométeres torlódás alakult ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrség figyelmeztet

A hétvégi torlódások és közúti balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépkocsivezetőket, hogy ne hagyják figyelmen kívül a közúti közlekedési szabályokat, tartsanak nagyobb követési távolságot!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Idén még 200 ember fog meghalni Magyarország útjain

Tegyünk közösen azért, hogy ez ne történjen meg! Az év első hat hónapjában 211 ember vesztette életét közlekedési balesetben hazánk útjain. Rajtunk múlik, hogy az év második felében ne folytatódjon ez a sorozat! – áll a police.hu közleményében.

Drámai történetek

A számadatok mögött drámai történetek húzódnak. Az elmúlt időszakban fiatalok, idősek, gyermekek holtteste mellett kellett a rendőröknek helyszínelniük szinte minden egyes nap. Nem egyszerű feladat ez. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan, amikor egy 7 éves gyermek 10 másodperc alatt szülők nélkül marad, vagy egy édesanya veszíti el a férjét és a gyermekét.

Az Árpád hídi tragédia is ide tartozik

Néhány napja a közutat versenypályának használó fiatalok miatt kellett meghalnia egy munkából, kerékpárral hazatartó férfinak az Árpád hídon. A balesetet okozó jármű vezetője több mint 140-el száguldozott a hídon.

A szabályok betartása

Ezeknek a tragédiáknak a többsége nagyobb odafigyeléssel, a szabályok betartásával elkerülhető lett volna, hiszen a közúti közlekedési balesetek túlnyomó része emberi hiba, mulasztás miatt következik be.

A gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása

A rendőrség statisztikája azt mutatja, hogy a balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségi jog meg nem adása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%).

6383 személysérüléses közlekedési baleset történt Magyarországon

Ha elvonatkoztatunk a fent említett tragédiáktól és érzelmek nélkül a tényeket, a számadatokat nézzük, akkor az alábbi képet kapjuk. Az idei év első felében 6 383 személysérüléses közlekedési baleset történt Magyarországon, ebből 193 balesetben 211-en vesztették életüket. Ők már nem térhettek haza a családjukhoz.

Kevesebb a halálos áldozat

Tény, hogy ez a számadat a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva alacsonyabb, de minden élet számít! 2010 első félévében 330 halálos áldozatot követeltek a hazánkban történt közlekedési balesetek. Pedig őket is hazavárták. Hiába.

Figyeljünk egymásra

Ha az év első felének számait vesszük alapul, még kétszáz potenciális áldozat közlekedik közöttünk. Ne Ön legyen a következő!

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu / Illusztráció