Felfoghatatlan tragédia történt pénteken Egerben. Egy 4 éves kislány halt meg, pedig a mentők pillanatok alatt a helyszínen voltak. Most megszólt a Dorina nagymamája.

Pénteken történt a tragédia

A Kékvillogó.hu is beszámolt arról, hogy hiába érkezett a gyors segítség, nem tudtak segíteni a 4 éves kislányon. Az újraélesztési kísérletek ellenére meghalt a gyermek, akiért mentőhelikopter is érkezett az egri Bazilikához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagy erőkkel érkezett a segítség

Július hetedikén, pénteken délelőtt fél 11 körül egy mentőhelikopter szállt le az egri bazilika melletti füves területen. Kíséretében még egy mentőautó és további öt rendőrautó vonult a helyszínre, hogy biztosítsák a helyszínt, félpályás útlezárás van érvényben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A nagymama is ott volt

„Éppen látogatóba mentem az unokámhoz és a kis menyemhez, amikor Ágnes ijedten közölte velem: valami baj van Dorinával, mert alig kap levegőt. Mindez alig néhány perc alatt következett be, nem volt közvetlen előjele” – mesélte a borsonline.hu-nak Zsuzsa, aki természetesen azonnal hívta a 112-t.

Hetven percig próbálták megmenteni

„Legalább 70 percig próbálkoztak, mire kimondták azt, amit soha nem szerettünk volna hallani. Én csuktam le Dorina szemét” – zokogta a nagymama. Kiderült, hogy több mint háromnegyed órát várakozott a mentőhelikopter a helyszínen. Az orvosok mindent megtettek, de sajnos nem jártak sikerrel.

A mentőtiszt is megszólalt

„Egy négyéves gyermek újraélesztéséhez vonultak a mentőszolgálat munkatársai Egerben, azonban az újraélesztés sikertelen volt, sajnos elveszítettük őt” – tudatta Deutsch Ákos Heves megyei vezető mentőtiszt.

Otthonában vesztette életét

A helyiek megdöbbentek a történtek hallatán, többen a helyszín közelében, az utcán szorítottak a kislányért. „A Remenyik utcai otthonában lett rosszul, nem lélegzett, ennyit tudok” – írta egyikük. Egyelőre nem derült ki, mi okozta a tragédiát.

Leforrázta magát

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy szörnyű baleset történt hétfőn délután Várpalotán. A helyszínről származó információk szerint egy kétéves kisfiú magára rántotta a forrásban lévő vizet a konyhában és komoly sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopter érkezett érte és az állapota miatt Budapestre vitték kórházba.

Mentőhelikopteren vitték kórházba

Hamar kiértek a helyszínre a mentők, nem sokkal később a mentőhelikopter is megérkezett, és mint kiderült, állapota miatt légi úton szállították kórházba Budapestre a fiút.

Stabil az állapota

A Delta Hírek információi szerint jelenleg stabil a gyermek állapota, de a keze és a lába súlyosan megsérült. A mentőszolgálat megerősítette a lap információit.

Meglőtte az unokatestvérét

A Kékvillogó.hu írt arról a közelmúltban, hogy tízéves unokatestvérét lőtte meg egy kisfiú Magyarkeresztúron. Éppen játszottak, amikor elsült a fegyver. A légpuskából kilőtt lövedék a kislányt a szegycsontján találta el, mentőhelikopter vitte kórházba. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: