Tízéves unokatestvérét lőtte meg egy kisfiú Magyarkeresztúron. Éppen játszottak, amikor elsült a fegyver.

Szerencsések

A légpuskából kilőtt lövedék a kislányt a szegycsontján találta el, mentőhelikopter vitte kórházba. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenki hallotta

A környéken élők hallották, amint elsült a fegyver. Az egyik nyilatkozó a Tények stábjának elárulta: nagyon megijedtek, hiszen nem tudták, mi történt, de sejtették, hogy nagy a baj.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Véletlen volt

A kisfiú valószínűleg nem akarta bántani az unokatestvérét, a fegyver véletlenül sülhetett el, amikor együtt játszottak. Azt azonban nem lehet tudni, hogyan került a légpuska a gyerekekhez.

Nem volt elzárva a fegyver

Egy, a Tényeknek nyilatkozó helyi férfi értetlenül áll a történtek előtt: nem érti, hogy a szülők miért nem zárták el rendesen a fegyvert. Tények úgy tudja, hogy a megsérült kislány a település polgármesterének a gyermeke.

Tények riportja:

Korábbi eset

Ahogy év elején írtunk róla, gumilövedékes pisztollyal lőtte fejbe magát egy 16 éves fiú a 7. kerületben. Tibor az otthonában próbálgatta a fegyvert a barátja társaságában, amikor elsült.

Nem öngyilkosság

Az édesanya, Erzsébet a baleset után nem sokkal nyilatkozott a Metropolnak. „A lövedék áttörte Tibor koponyáját és az agyába fúródott. Ezekben a pillanatokban is küzdenek érte” – mondta kedd délután az aggódó édesanya, aki szerint a fiának semmi problémája nem volt az életben, így a szándékos öngyilkossági kísérlet lehetősége fel sem merült a családban.

Akciófilmet néztek

„Biztosak vagyunk benne, hogy csak játszani akartak. Éppen a kedvenc akciófilmjüket nézték, amikor a baj megtörtént. Éppen teregettem, amikor meghallottam a fegyver hangját, és amikor odanéztem, láttam, hogy a fiam a padló fekszik” – tette hozzá.

Próbálta megmenteni

„Először azt hittem, hogy azonnal meghalt, ezért megszaggattam a ruházatomat, majd magamhoz öleltem. Megnéztem, hogy mennyire súlyos a sérülés, és a kezemmel igyekeztem a sebet befogni, hogy ne vérezzen. A mentőket a vendég fiú értesítette”– mondta Erzsébet, majd a gyermeke vérével áztatott pólójára mutatott.

Nem tudják, honnan van a pisztoly

Tibor a család állítása szerint nem került rossz társaságba, de azt nem tudom, hogyan szerezte a pisztolyt és a gumitöltetet. Hálás vagyok Istennek, hogy nem történt tragédia. A két testvére is nagyon aggódik érte. Az interjú idején még tartott a rendőrségi helyszínelés. A családanya addig nem mehetett be a kórházba, amíg az egyenruhások el nem engedték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció