Felmentette a Tatabányai Törvényszék azt az Sz. Dávidot, aki három évvel ezelőtt 51 késszúrással kivégezte a sógorát és a lánytestvérét Süttőn, majd meggyújtotta a holttesteket.

Kényszergyógykezelés

Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésre azt mondta, hogy a törvényszék a főügyészség indítványa alapján elrendelte a kóros elmeállapotú férfi kényszergyógykezelését – írja a 24.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Zavart állapot

A vádirat szerint az elmebetegségben szenvedő férfi az ominózus nap elment a nővéréhez és a sógorához, majd tudatzavart állapotban elővett több kést a konyhában és 36 késszúrással, illetve vágással megölte a sógorát, 15 késszúrással, és vágással pedig a nővérét is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Benzint locsolt szét

A férfi ezt követően benzinnel átitatott rongyokat tett a holttestekre és a házban is benzint locsolt szét, majd azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett. Sz. Dávid másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és az arcán.

Nem tett vallomást

A férfi nem tett vallomást, de a szakértőknek azt mondta korábban, hogy földönkívüliek befolyásolták és irányították a tettét.

Nem büntethető

Mivel a férfi olyan fokú kóros elmeállapotban szenved, hogy nem büntethető, ezért a bíróság felmentette és elrendelte a kényszergyógykezelését. Az ügyész tudomásul vette a döntést.

Felülvizsgálják

A vádlott védője három munkanap gondolkodási időt kért. Az ítélet jogerőssé válását követően a terhelt elmeállapotát havonta felül fogják vizsgálni.

Korábbi eset

Ahogy írtunk róla, 36 éves férfi január 19-én az éjszakai órákban a Litke belterületén parkoló személygépkocsit üzemanyaggal lelocsolta és a nála lévő öngyújtóval felgyújtotta.

Teljesen kiégett

A gyújtogatás következtében a jármű a benne lévő tárgyakkal együtt teljes egészében kiégett. A vizsgálatok során kiderült, az elkövető biztosra ment, szinte semmi nem maradt a gépkocsiból.

Mindene odalett

Az autó tulajdonosa elmondta: a kesztyűtartóban volt a pénztárcája, a nevére kiállított személyes irataival, bankkártyájával együtt, valamint a gépkocsi csomagtartójában munkavégzéshez használt szerszámai, többek között flex, fűrész, lézer és egyéb vésőgépek.

2 millió forint a kár

A jármű felgyújtása miatt az eszközök szintén megsemmisültek. A 36 éves litkei lakos cselekményével a sértett részére közel 2 millió forint kárt okozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A tett helyszíne – Forrás: police.hu