Súlyos sérülés történt még pénteken, késő este a Vas vármegyei Kisumony közelében. Az eset késő éjszaka történt és egy litván autós család volt az áldozat.

Másik jármű ütötte el az őzt

Az állatot egy másik jármű ütötte el, a BMW-t vezető litván apának esélye sem volt elkerülni a balesetet. A vad átszakította a szélvédőt és az alvó gyermekek közé csapódott a hátsó ülésre. A sofőr súlyosan megsérült, de a családtagjai sem úszták meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szemből érkező jármű okozta a balesetet

Körmend felől Szombathely irányába tartott egy litván rendszámú BMW személygépkocsi. Szemből egy ismeretlen márkájú, magyar rendszámú autó érkezett, ami elütött egy elé rohanó őzet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az őz a szemközti autóba csapódott bele

A vad a levegőbe repült és belecsapódott a litván család gépkocsijának szélvédőjébe, átszakítva azt. Az állat átrepült a sofőr és a mellette ülő felesége között, majd a hátsó üléstámlának vágódott, a gyermekülésbe szabályosan bekötött kislány és 10 év körüli bátyja közé.

A litvánok sérültek meg

Az elsődleges adatok alapján a BMW-t vezető férfi súlyos szemsérülést szenvedett. A feleségét és a gyermekeit a szilánkok sebesítették meg, sérüléseik nem súlyosak, de valószínűleg a lelki megrázkódtatást is idő lesz kiheverni, hiszen a sötétben az utasok egy darabig azt sem tudhatták, hogy mi történt.

Szörnyű látvány volt a gépkocsiban

A gyermekülésen látott szörnyű látvány megviselte a gyermekeket. A gépkocsi utasterében a hátsó szélvédőig lehetett állati maradványokat találni.

Az állatot elütő sofőr elhajtott

Az őzet elsőként elütő gépjármű nagy valószínűséggel megrongálódott. A sofőr az ütközés után megállt, visszament az elütés helyére, megkereste a rendszámát, majd visszaült az autójába és elhajtott.

Nem kellett volna elmennie

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy észlelte-e a súlyos balesetet, az úttestet borító üvegtörmeléket. Az biztos, hogy az állat elütéséért, valamint a súlyos sérüléssel járó ütközésért nem vonták volna felelősségre, tehát ha nem volt más takargatnivalója, akkor a helyszínen kellett volna maradnia.

Lezárták az útszakaszt

A mentés és a helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott, a forgalmat Kisunyomon keresztül terelték a rendőrök. Időnként torlódás alakult ki.

Kép a balesetről

Így nézett ki az autó

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: 112.hu