Elképesztő baleset történt Budapesten, a 3. kerületben. Az Árpád fejedelem útja és a Szépvölgyi út találkozásánál egy személyautó nekiütközött a helyi HÉV-vonal kerítésének és átszakította azt. Végül a sínek és a HÉV megállója között állt meg, nem kis fennakadást okozva a H5-ös vonal forgalmában.

Durva ütközés

Egymásnak ütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi Budapest 3. kerületében, az Árpád fejedelem útján, a Szépvölgyi útnál. A személyautó az ütközés után a HÉV megállójában kötött ki, ráadásul a síneken állt meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hátulról nekimentek

Mint kiderült: a Szépvölgyi útnál egy személyautó és egy kisebb méretű teherautó ütközött össze. Az egyik Facebook-csoportba felkerült videón jól látszik, hogy a fehér furgon hátulról nekiment a fekete színű autónak, amely ezután megpördült és nagy erővel az út melletti HÉV-megállóba csapódott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átszakította a kerítést

A személygépkocsi átszakította megállót az úttól elválasztó rácsozott kerítést és a síneken állt meg.

Gyorsan jött a segítség

A tűzoltók néhány perc alatt kiértek a helyszínre. Nem sokkal utánuk a rendőrség és a mentők is megérkeztek. A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.  

Nem sérült meg senki

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hozzájuk 16 óra 17 perckor érkezett bejelentés a balesetről. Megerősítették, hogy személyi sérülés nem történt, ami óriási szerencse. A rendőri intézkedés helyszíni bírság kiszabásával zárult, melyet a kisteherautó vezetőjére szabtak ki.

Leemelték a sínről

A tűzoltók sikeresen leemelték a sínről az autót, így a forgalom nem sokkal később zavartalanul mehetett tovább. Amíg az autó a síneken tartózkodott, a HÉV egy sínpáron közlekedett mindkét irányba, de pótlóbuszt nem indítottak.

Nem kis felfordulás

A 16 és 17 óra közötti időszakban nem kis felfordulást okozott a HÉV-vel utazók körében a baleset. A Békásmegyer felé érkező járatokat átirányították a másik sínpárra, emiatt lelassult a forgalom. Az utasok csak szűkszavú tájékoztatást kaptak, sokáig nem derült ki, mi a probléma.

„Megnövekedett menetidővel”

„Baleset történt az Árpád fejedelem útján a Szépvölgyi útnál. A H5-ös HÉV megnövekedett menetidővel közlekedik, és a Szépvölgyi út, a Tímár utca, illetve a Szentlélek tér megállóknál a Szentendre irányú peronról indul mindkét végállomás felé” – írta a BKK Info. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Facebook