Négy év három hónap letöltendő börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság azt a tatai nőt, aki napokra eltűnt és étlen-szomjan hagyta otthon a kiskorú gyermekeit. Az asszony 2019 november végétől nem gondoskodott a gyermekeiről. Nem főzött rájuk, és sokszor úgy eltűnt napokra valahova, hogy nem hagyott nekik élelmet, pénzt, és a tüzelőről, valamint a felügyeletükről sem gondoskodott.

Nem gondoskodott gyermekeiről

A vádirat szerint a nő 2019 november végétől nem gondoskodott a gyermekeiről. Nem főzött rájuk, és sokszor úgy eltűnt napokra valahova, hogy nem hagyott nekik élelmet, pénzt, és a tüzelőről, valamint a felügyeletükről sem gondoskodott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Műteni kellett volna

A kisebbik gyermeket laborvizsgálatra küldte a háziorvosa, ahova a nő elvitte ugyan, azonban a leletért már nem ment el, így nem derült ki időben, hogy a gyermeket műteni kellene egy betegség miatt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gyámhivatalban kértek segítséget

 Az anya elhanyagoló magatartása a gyermek egészségét veszélyeztette. Az egészre úgy derült fény, hogy a kiskorú gyermekek szóltak az idősebb testvérüknek, hogy bajban vannak, és vele együtt bementek a gyámhivatalba és segítséget kértek.

Kiskorúak veszélyeztetése a vád

A bíróság kétrendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntettében mondták ki bűnösnek a nőt. Az asszonyt minden olyan tevékenységtől eltiltották, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

Korábban már elítélték

A nőt egyébként 2019-ben másfél év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, mert elhanyagolta a négy gyermekét. A bíróság ennek az ítéletnek a végrehajtását is elrendelte.

Tragikus gyermekhalál

A Kékvillogó.hu írt arról a szomorú esetről, hogy meghalt egy kisfiú a Vas megyei Csepregen. A vád szerint a szülők módszeresen bántalmazták a gyerekeiket, köztük a kis Mátét, aki rövid élete során számos borzalmon volt kénytelen keresztülmenni.

Nem etették rendesen

A vádlottak a két és fél éves gyermek bántalmazásán kívül legalább négy hónapon keresztül elmulasztották a kicsi megfelelő táplálását. Ezidőszak alatt a kis Máté szervezete, teste a korábbi állapothoz képest lesoványodott, izomzata elsorvadt, a csontjai kiálltak, a bőre vékonnyá, szárazzá, fakóvá és hűvössé vált, a gyermek viselkedése, fejlődése a korábbi állapothoz képest romlott.

Folyamatosan romlott az állapota

A gyermek leépülését (sorvadását) a vádlottak egyaránt észlelték. A kisfiú testi leromlása, az ágyról való leesések miatt többször ruhátlanul a földön fekvése a megfázásához, majd gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett.

Látták a szülők, hogy baj van

A vádlottak a kiskorú sértetten a laikus számára is észlelhető elváltozásokat, folyamatosan romló állapotát, sorvadását, visszafejlődését és a betegségének tüneteit érzékelték, ennek ellenére nem változtattak nemtörődöm magatartásukon.

Nem vitték orvoshoz

A vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a folyamat orvosi beavatkozás nélkül a kiskorú sértett halálához vezet, ennek ellenére a gyermeket nem vitték orvoshoz. Ennek következménye az lett, hogy a kicsi 2022 februárjában meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció