Továbbra is forrnak az indulatok amiatt, hogy valaki „viccből” újraélesztéshez hívta a mentőket és a kiérkező mentőhelikopter nem talált senkit a megadott helyszínen. A kommentelők súlyos büntetést követelnek a kamu-hívás elkövetőjének. Egy statisztika szerint egyébként egy év alatt 1 millió fals hívás futott be a 112-re.

16 éves lány újraélesztéséhez kértek segítséget

A döbbenetes esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebookon. Tájékoztatásuk szerint egy 16 éves lány újraélesztéséhez kérte Mezőcsátra a mentők gyors segítségét egy férfi, aki elmondása szerint ugyan látta a történéseket, de nem mert közelebb menni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentőhelikoptert is riasztottak

A beszámoló szerint ezek után megszakadt a hívás, ennek ellenére a mentésirányító azonnal több mentőegységet riasztott. Ezek között volt a miskolci mentőhelikopter is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Senkit nem találtak

A mentőerők perceken belül helyszínre értek és a rendőrökkel közösen átfésülték a környéket, ahol senkit sem találtak. Eközben a mentésirányítás is folyamatosan próbálta visszahívni a bejelentőt, aki nem vette fel többé a telefont.

Rossz tréfa volt

Bár a mentők nem feltételezték, hogy ezzel bárki is viccelhet, hamar kiderült, hogy csak rossz tréfáról van szó. „Bajtársaink ugyan megkönnyebbültek, hogy nincs rájuk szükség, az eset még a helyi lakosság körében is komoly felháborodást váltott ki” – írta az OMSZ.

Egy év alatt egymillió kamu-hívás!

Korábban az RTL Híradó is beszámolt arról, milyen kamu telefonhívásokkal szokták megkeresni a 112-t. Egy év alatt több mint egymillió fals hívás érkezett, pedig ezek a tényleg bajban lévőktől vehetik el a lehetőséget.

Hatalmas a felháborodás

A történtek miatt általános a felháborodás, több százan írtak dühös megjegyzéseket az OMSZ közösségi oldalára. Abban mindenki egyezért, hogy büntetést érdemel az, aki ilyet csinál. „Ezeknek én csak azt kívánom, hogy akkor is ilyen jókedvű emberek viccelődjenek a mentővel, amikor nekik tényleg szükségük lenne segítségre” – írta valaki.

Büntessék meg!

„Nyomozza ki a rendőrség, hogy ki volt a bejelentő, és megbírságolni és minden költséget felszámolni neki, ami felmerült a felesleges riasztás során” – követelte egy felháborodott olvasó. „Ne börtönbe csukják, mert még etethetjük is. Mentősök mellé beosztani és a legdurvább balesetekhez kivinni segédnek! Utána mentőautó-takarítás! Hadd lásson igazi bevetést!” – írták.

Mindent térítsen meg!

„Németországban ez úgy van, hogy ha indokolatlanul hívják ki a különböző mentőegységeket (mentő, tűzoltó, rendőr), akkor azt nagyon hamar kiderítik és megtéríttetik a több ezer eurós kiszállási díjat a poénkodóval, plusz még egyéb büntetés is befigyel. Például pszichológiai vizsgálat, kezelések” – tette hozzá egy kommentelő.

„Talán bele sem gondolt…”

„Minden tiszteletem a mentősöké, és mélységesen elitélem azt, aki életeket veszélyeztet. Talán bele sem gondolt, hogy esetleg máshol nagy szükség volna a potyára kivonuló autókra. Miután egyre kevesebben vannak. Simán eljárás alá vonnám az elkövetőt/elkövetőket” – olvashattuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív