Szombat délelőtt egy nyergesvontató az 5202-es úton haladt az 51-es főút felől Bugyi irányába, amikor balra, egy kavicsbányához szeretett volna lekanyarodni. Itt ütközött neki egy autós. A sofőrnek mázlija és nagyon jó reflexei voltak, ezzel megmentette saját életét.

Fordulni készült a teherautó az 5202-es úton

A nyeregsvontató sofőrje lassított, bekapcsolta az irányjelzőt, és mivel szemből nem érkezett más jármű, megkezdte a kanyarodást – írta tudósítónk a helyszínről.

A teherautó

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Látta, hogy ütközni fognak

A mögötte közlekedő Dacia Dokker furgon hölgy vezetője azonban valószínűleg későn észlelte a kanyarodási szándékot, így annak érdekében, hogy elkerülje az ütközést, jobbra rántotta a kormányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Padkára futott

Leszaladt a murvás padkára, ám ennek ellenére a Dacia a nyergesvontató vontatmánya jobb hátsó sarkának csapódott, majd visszasodródott az úttestre, ahol végül keresztben állt meg.

Az autó

Kékvillogó.hu/G.K.

Több csontja eltört, de a feje nem sérült

A gépkocsit vezető hölgy úgy tűnik, még a becsapódás előtt észlelte, hogy már nem fogja tudni kikerülni a pótkocsit, ezért vélhetően jobbra elhajolt, így a furgon nagy mértékű roncsolódása ellenére “csak” a bal alkarja tört el, valamint bordatörést szenvedett, illetve az üvegszilánkok elvágták a kezét.

Ki kellett vágni a roncsból

Nem vesztette el az eszméletét, de így is a dabasi hivatásos és délegyházi önkéntes tűzoltók vágták ki a roncsból. A súlyos balesethez mentőhelikoptert is riasztottak, de a nőt végül földi úton szállították kórházba.

Útlezárás

A nyergesvontató vezetője nem sérült meg az ütközésben. Az 5202-es út ezen szakaszát több órára lezárták.

Címlapkép: Kékvillogó.hu/G.K.