Alig egy évet volt szabadlábon, és most újra börtönben került Pénzes Henrietta gyilkosa. A Muki becenevű K. András a családját fenyegette meg életveszélyesen, ezért került újra rácsok mögé.

Családja ellen fordult

A Délmagyar úgy tudja, hogy a rendőrök a szabadulása után is figyelték a férfit, és az utánkövetéskor derült ki, hogy zaklatja a rokonait. Hogy meddig marad a rácsok mögött, egyelőre nem tudni.

2006-ban történt

Az akkor még csak 15 éves, makói K. Andrást 2007 novemberében ítélték el jogerősen a Szegedi Ítélőtáblán. A táblabíróság szerint a fiatalnak erőszakos közösülés és kifosztás miatt is felelnie kellett, mert az erőszak után elvette a lány gyűrűit és a telefonját majd felgyújtotta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gyilkosság részletei

2006. július 19-én a 18 éves Henrietta és barátnője az esti busszal Makóra indultak. Barátnője az este folyamán egyedül tért haza, Henrietta pedig a néhány hete megismert barátjával a városban maradt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rábízták a lányt

Barátja hajnali négy óra körül egyik ismerősét, a 15 éves K. Andrást bízta meg azzal, hogy kísérje haza a lányt, míg ő horgászni megy.

Fához kötötte

A Csongrád Megyei Főügyészség később nyilvánosságra került vádindítványa szerint a fiatalember a lányt megerőszakolta, majd egy fához kötözte. Ezek után visszament a városba, ahonnan a reggeli órákban robogóval tért vissza, majd benzinnel leöntötte és felgyújtotta áldozatát.

Elszabadult

A Henrietta kezén és lábán lévő madzagok elolvadtak, illetve beleégtek a bőrébe. Ezek után a lány a földúton borzalmas kínok között, mintegy másfél kilométeren át vonszolta magát. Végül hagymaszüretelő munkások vették észre, és hívtak hozzá mentőt.

Kómába esett

A bűncselekmény következtében Henrietta testfelületének 60%-a megégett. Kezdetben még bizakodtak esetleges felépülésében, de a lány augusztus 10-én, a hajnali órákban elhunyt.

15 évet kaphatott

A lány a kórházban halt bele sérüléseibe. Az ítélőtábla a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki. A fiatal 15 évet kapott, ami egy évvel több, mint az első fokon eljáró, akkor még Csongrád Megyei Bíróság ítélete.

Nem kért bocsánatot

Blikk a kecskeméti börtön fiatalkorúaknak fenntartott szárnyában készített interjút a szabadságvesztés büntetését töltő férfival. Az egy évvel korábban 42 kilósan előzetes letartóztatásba került Kurai 18 kiló izmot pakolt magára, állítása szerint azért, hogy meg tudja magát védeni. Elmondta továbbá, hogy nem kér bocsánatot, mert állítása szerint nem ő ölte meg a lányt.

Gyűlölöm Mukit

Legutóbb 2 éve írtunk a gyilkosságról, akkor a lány nagymamája nyilatkozott.

A címlapkép a makohirado.hu oldaláról származik.