Máig nem tud megbirkózni a gyásszal a Makón megerőszakolt és felgyújtott kislány nagymamája.

Az egész országot sokkolta 15 éve, amikor hírt adtak róla, hogy egy fiatal lányt megerőszakoltak, majd felgyújtották Makó határában. Az áldozat később belehalt sérüléseibe és a tettest is elfogták, elvileg jövőre szabadulhat a börtönből.

Az erőszakot elszenvedő Pénzes Henrietta nagymamájával készített interjút a Blikk. Erzsike néni 78 éves és már nagyon fáj mindene ám, mégis hetente háromszor is kibiciklizik a temetőbe, hogy friss virágot vigyen a tragikus sorsú unokája sírjára.

„Gyűlölöm Mukit, az a gazember nemcsak Henike életét vette el, de szétrombolta a kislány szüleinek a házasságát is. Az 54 éves fiam, Sándor egészen Korzikáig menekült a nyomasztó emlékek elől, míg a felesége, Gyöngyi két év múlva elköltözött a faluból, de végül ő is egyedül maradt.” – mesélte a Blikknek az idős asszony.

“Három napja töltötte be a 18-at, sugárzott a boldogságtól, miközben elújságolta, hogy szerelmes, és aznap este randevúja lesz a makói barátjával.” – emlékezett vissza a szörnyű esetre Erzsike néni.

“Amikor meghalt, ordítottam a fájdalomtól és a dühtől, aztán csak sírtam és sírtam, végül elfogytak a könnyeim. Gyakran eszembe jut, ahogy Henike megtette az első lépéseit, újra hallom, amikor kimondja az első szavakat. És attól az én fájdalmam csak erősebb lesz” – mondta a megölt lány nagymamája.

Kiemelt kép: Illusztráció Forrás: Kékfény.com