Kisebb balesetet okozott péntek este egy M3 metrópótló busz a 13. kerületi Váci úton a Petneházy utcánál. Kidöntött egy oszlopot. Közben hatralmas közlekedési változások lesznek hétfőtől.

Blokkoltak a kerekek

A metrópótló már utasok nélkül akart visszafordulni, hogy beálljon a megállóba és megkezdje a következő körét. Azonban eközben valamilyen okból a második tengelyen a fék működésbe lépett és blokkolta a kerekeket. Emiatt a csuklós busz leblokkolt és nekicsúszott a megforduláshoz telepített jelzőlámpát tartó oszlopnak, széttörve annak beton talapzatát és keresztben megállt a Váci úton. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Másodjára is

A sofőr próbált lassan elindulni, de újból az oszlopnak csúszott a busz oldalával. A BKV szakemberei ezután előbb odébbhúzták a megmaradt beton talpakat, majd az egész jelzőlámpát kihúzták a külső sávba, majd az oldalsó konzolon keresztül valamit bütyköltek a buszon, így a fék kioldódott és a busz félre tudott állni.

Személyi sérülés nem történt

Kékvillogó.hu/G.K.

Az M3-as metrón megint változás

Június közepétől az M3-as metró szerelvényei csak az északi szakaszon járnak, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között metrópótló buszokkal lehet utazni.

Így jár az M3-as metró június 18-tól

A Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. Hétköznapokon az M3A sűrítő járat is segíti a közlekedést a Göncz Árpád városközpont és a Határ út között.

Modern buszok

A pótlásban több mint 100 csuklós, akadálymentes, légkondicionált autóbusz vesz részt, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban 1 percnél is gyakrabban indulnak.

Dél-Pesten is változás

Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as állomáspótló járat ebben az időszakban nem közlekedik.

Az autósok nem örülnek

A pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében – az eddig kijelöltek mellett – az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért az autóval közlekedőknek megváltozott forgalmi rendre kell készülniük. A kispesti Vak Bottyán utca egy szakaszát lezárják az autóforgalom elől, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be.

Címlapkép: Kékvillogó.hu/G.K.