10 helyszínhez tudták kötni – különböző felállásban – apát, két fiát és két további rokonukat a nagykőrösi rendőrök. Ennyi helyen próbálkozott a családi csapat.

Szabadlábon védekezhetnek

A csapat egyik tagja hónapok óta letartóztatásban van, fiatalkorú testvére bűnügyi felügyeletét rendelte el a bíróság, a többiek: a személyi szabadságukban korlátozott fiúk apja, az ő élettársa, valamint a fiatalkorú nagybátyja szabadlábon védekezhetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Január óta tudnak a családi bandáról

Idén januárban jelezték a rendőrségen, hogy egy nagykőrösi ház ablakainak párkánylemezeit ismeretlenek megrongálták, egy darabot el is vittek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rongálás

Alig vittek el valamit, de a lemezek lefeszegetésével okozott rongálási kár viszont több tízezer forintra rúgott.

Kábelekért mentek

Néhány nappal később egy lakatlan ingatlan kerítését taposták le ismeretlenek, majd a kifeszített ajtón bejutva háztartási gépek kábeleit lopták el.

Nem lakik ott senki, vigyük amit találunk

Jártak hívatlanul egy másik lakatlan házban, ahonnan mosógépet, mikrohullámú sütőt, gázpalackot és kályhacsövet vittek el.

Irány a buszpályaudvar

A helyi buszpályaudvar mosdójából leszerelték a csaptelepet, csövet, majd távoztak, egy Sarkantyú utcai házból pedig négy aranygyűrűt loptak el.

MÉH-telepre mentek

Az illegális beszerzőkörutak zsákmányainak egy részét később hulladékátvevő helyeken, illetve zálogházban értékesítették.

Cipőt is loptak

A fiatalkorút egy sportcipő ellopásával is meggyanúsították, amit egy helyi iskola öltözőjéből lopott.

Apja és fia, meg a rokonok

A nyomozók a 17 éves, bűnügyi felügyelet alatt álló gyanúsítottat tíz, 37 éves apját három, 24 éves unokabátyját négy, 18 éves, letartóztatott testvérét egy, az unokabáty 29 éves élettársát két helyszínhez tudták kötni.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.