Puszta kézzel, illetve kalapáccsal és harapófogóval bántalmazta élettársát egy férfi Nyíregyházán, miközben a gyerekei tőle pár méterre, az emeleten aludtak. 2 év után 6 és fél év börtönt kapott.

Egy bírsággal kezdődött

Az elkövető korábban biztonsági őrként dolgozott külföldön, azonban megbüntették. A bírságot a család nem fizette be, ezért a férfi 50 napos elzárást kapott, amit szerinte elkerülhetett volna, ha az élettársa odafigyel a határidőre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hotelben is megtámadta

Mindez külföldön történt. A brutális férfi először akkor támadt az asszonyra, amikor szabadulása után hazatértek és egy budapesti hotelben aludtak meg. Ekkor “csak” simán megütötte.

Nem küldött pénzt

Azt nehezményezte, hogy nem küldött neki pénzt a mihamarabbi szabadulása érdekében. Azzal is meggyanúsította az asszonyt, hogy hűtlen volt hozzá.

Nyíregyházán éltek

A család 2020. január 25-én érkezett meg nyíregyházi lakásukra. Az esti órákban a vádlott nagyobb mennyiségű pálinkát fogyasztott, majd korábbi sérelmei miatt ismét veszekedni kezdett élettársával.

Brutális módon

A férfi ekkor kalapáccsal, puszta kézzel, majd egy harapófogóval is bántalmazta, sőt több helyen egy késsel megszúrta.

Hamisan

A sértett könyörgött a férfinak, hogy értesítse a mentőket és megígérte, hogy azt fogja mondani nekik, hogy ismeretlen személyek támadtak rá és okozták a sérüléseit. A vádlott hajnalban tett bejelentést a rendőrségre azzal, hogy élettársát ismeretlen személyek megtámadták.

Tartós egészségromlás

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást szenvedett.

Börtönbe került, mert már volt egy felfüggesztett büntetése

A Debreceni Járásbíróság a vádlottat 2019. április 15-én csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Tekintettel arra, hogy a vádlott fenti cselekményét a próbaidő alatt követte el, a Nyíregyházi Törvényszék ítéletével elrendelte a 2 év börtönbüntetés végrehajtását is.

Jöhet az újabb

A 6 és fél évről szóló ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosabb, a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.