Vita közben egy késsel megszúrta élettársát egy nő Hajdú-Bihar Megyében. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt indított büntetőeljárást a tiszacsegei nő ellen.

A vita tettlegességig fajult

A rendőrség közlése szerint szóváltás alakult ki egy élettársi kapcsolatban élő pár között 2022. december 16-án 20 óra körül egy tiszacsegei lakásban. A vita közben a 32 éves nő egy konyhakéssel megszúrta társát.

Túlélte, de életveszélyesen megsérült a férfi

A 32 éves férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsítja az asszonyt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Ne félj, nem fog fájni”

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy évvel ezelőtt egy 36 éves férfi szúrta meg barátját Sümegen. A sértett a szúrás erejétől a mögötte lévő ágyra esett, majd eszméletét vesztette. Az elkövető ezután, anélkül, hogy a barátjának segítséget nyújtott volna, távozott a lakásból.

Kis idő után magához tért a megkéselt férfi

Miután a sértett magához tért, telefonon a testvérét próbálta hívni, aki azonban nem fogadta a hívást. Mivel állapota rosszabbodott, éjjel két óra körül egy videót küldött magáról a fivérének, kísérő üzenetben pedig azt is közölte, hogy megkéselték.

A testvére értesítette a rendőröket

A testvér ezeket az üzeneteket már észlelte, értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik az életveszélyes állapotban lévő sértettet kórházba szállították. A férfi életét végül a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Börtönt kaphat a késelő

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerése esetén a Veszprémi Törvényszék kilenc év börtönbüntetésre és kilenc év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség annak megállapítását is indítványozta, hogy bűnössége esetén a vádlott a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az év első napján Kajdacson volt késes támadás

Ahogy azt mi is megírtuk, egy 25 éves kajdacsi férfi tett bejelentést telefonon 2022. január elsején hajnali háromnegyed háromkor a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányító Központjába. Elmondta, röviddel azelőtt egy férfi leszúrta az ő édesapját Kajdacson a Dózsa György utcában.

Ők is együtt ittak a késelés előtt

A rendőrség azt közölte, hogy a férfiak a szilveszter estét egy társaságban töltötték, majd amikor egy másik házhoz indultak, hogy ott folytassák a szórakozást, egyikük megtámadta és megszúrta az egyébként őt befogadó, szállásadó ismerősét.

Több bűncselekmény miatt is felelnie kell

A beszerzett szakértői vélemények alapján a férfinek életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán a napokban befejezték a vizsgálatot az ügyben és az iratok már az ügyészségen vannak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció